U bent nu hier: Homepage  > Albums  > Argon JO17-5 beleeft een teleurstelling in Blaricum.

Album

Argon JO17-5 beleeft een teleurstelling in Blaricum.

Het is 1999 en er is een nieuw hitje op de Nederlandse radio. De titel? “Het is moeilijk bescheiden te blijven”.  De titel van dat liedje is heel erg van toepassing op de wedstrijd tegen BVV.

In de aanloop naar deze wedstrijd was het eigenlijk alleen de vraag met hoeveel deze wedstrijd zou worden gewonnen. 10-0? 15-0? Dubbele cijfers in elk geval. De (bijna) massaal meegereisde supporters waren er helemaal klaar voor, dit zou misschien een beetje saai worden maar in elk geval werd er een vrolijke middag verwacht.

Helaas, BVV had zo zijn eigen gedachten. Vanaf de eerste minuut werd er druk op de Argon spelers gezet. BVV gaf onze sterren geen millimeter ruimte. Het ging niet over goed voetbal, overleven was het devies. En Argon had hier, zeker in de eerste helft, totaal geen antwoord op. Dat resulteerde in het ene na het andere tegendoelpunt. 4 stuks in de eerste helft… Het publiek keek ongelovig toe.  Wat was er aan de hand met dit team dat tot nu toe zo prima presteerde? En wat was er gebeurd met BVV, een team dat tot nu toe alle wedstrijden met ruime cijfers verloren had?

In plaats van het eigen spel te spelen en door goed combineren de tegenstander terug te drukken werd de bal door Argon meer en meer paniekerig en slordig weggetrapt. Dat werd dan weer afgewisseld met wanhopige individuele acties die steeds weer vastliepen op de stugge BVV verdediging.

Uiteraard probeerden de coaches in de rust het een en ander recht te zetten. En inderdaad, het ging na de rust iets beter en er ontstonden zowaar wat kansen voor Argon. Toch was het BVV dat de 5-0 liet aantekenen. Toen pas kwam Argon wat beter in het spel. De combinaties kwamen er beter uit, er waren weer mooi e driehoekjes te bewonderen. Toen bleek ook dat dit BVV wat te machtig werd waardoor Argon twee keer kon scoren. BVV brak nog een keer uit voor de 6-2 maar de wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld.

In de nabespreking met de coaches en supporters werden de wonden gelikt. Een kans om de eerste plaats te pakken (Zuidvogels en Forza speelden gelijk) was verspeeld. Evalueren en opnieuw de draad oppakken werd algemeen gezien als het devies. Diegenen die Ajax of Feyenoord supporteren kennen het gevoel maar al te goed.

18 november thuis in de herkansing tegen Zuidvogels hopen we op het herstel…

ACTIEBLOK

Voetbalschool