U bent nu hier: Homepage  > Albums  > Argon JO17-5 nu stevig op de 2e plaats

Album

Argon JO17-5 nu stevig op de 2e plaats

Het is 2 december en Argon JO17-5 speelt in Ankeveen. Voor mensen uit de streek waarschijnlijk meer bekend van de prachtige en nationaal bekende schaatstochten die hier (ij s en weder dienende) in de winter worden georganiseerd.

Daar was het nu nog wat te vroeg voor maar de temperatuur was een aanwijzing dat dit fenomeen mogelijk niet lang meer op zich zou laten wachten. Want het was koud, heel koud. Een temperatuur van rond het vriespunt werd gevoelsmatig naar Siberische diepten getrokken door een koude nevel die het veld, de spelers en toeschouwers in een natte deken hulde.

De tegenstander, ASV ’65, was ook al niet erg inspirerend. Ze stonden stijf op de laatste plaats met een dramatisch doelsaldo en een dito aantal punten. Dat is voor Argon echter al vaker eerder een nadeel dan een voordeel gebleken. Er wordt tegen goede tegenstanders veel beter gespeeld dan tegen de teams die het hotseknotsbegonia voetbal aanhangen.

Dus waren de meegereisde supporters en ook de coaches wat huiverig om een al te optimistische voorspelling te doen. “Het moet toch wel kunnen.” en “Ik ben benieuwd.” klonk het dan ook.

Het leek in eerste instantie gelukkig van een leien dakje te gaan. Al in de tweede minuut viel er een eigen doelpunt na een vrije trap van Frans. Dat was misschien net iets te snel, te gemakkelijk en te vroeg want de tegenstander kwam in de vijfde minuut alweer langszij. Dat was het begin van een periode waarin Argon zeker sterker was maar de tegenstander in de counter nog al eens dreigde.

En jawel. In de 38e minuut was het raak. Volledig onnodig en onverdiend kwam ASV op 2-1. Gekreun langs de lijn, gezucht in de dug out maar gelukkig extra motivatie bij de spelers in het veld. Al drie minuten later bracht Floris Joey in stelling die er koeltjes 2-2 van maakte. Dat brak de ban. In de 41e minuut was het alweer Joey die, dit keer na aangeven van Alan, de 2-3 aantekende.

Het team was nu los en in de 44e minuut bracht Frans met een mooi schot na een assist van Niels de stand op  2-4. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar een wedstrijd rustig uitspelen is nog niet zo makkelijk. En er was nog een hele tijd te gaan. Gelukkig bleek ASV de moed te hebben opgegeven. Er gebeurde niet zo heel veel meer.

Toen Alan vlak voor tijd van dichtbij de 2-5 op het score sheet van coach Jan bracht was het gebeurd. Weer een mooie overwinning. Helaas bleek ook koploper AS80 die middag te gaan winnen van Zuidvogels waardoor het lijkt dat voor Argon de tweede plaats het hoogst haalbare gaat zijn in deze helft van de competitie. Een prima resultaat en… natuurlijk is er ook de beker nog. 16 december komt VVH Velserbroek op bezoek. Een geduchte tegenstander dus dat wordt weer alles uit de kast…

Handling+Company+MijdrechtJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.van+der+HelmStichting+Ronde+Venen+FondsVermeij+Beheer+B.V.Piton+ConsultancyReurings+Onroerend+GoedJumbo+VeenbrinkLabre+AdvocatenVan+ZuylenVerkaik+Holding+B.V.