U bent nu hier: Homepage  > Albums  > Argon JO17-3 schuift een plaatsje op na overwinning op Ankaraspor

Album

Argon JO17-3 schuift een plaatsje op na overwinning op Ankaraspor

Er zijn veel voetbalcompetities. En in een flink aantal van die competities is het zo tegen het einde van het seizoen nagelbijtend spannend. De Nederlandse is (bijna) beslist. In Engeland wint Manchester City met 98 punten van Liverpool dat er 97 heeft en we hoeven het waarschijnlijk niet meer te hebben over de wederopstanding van Liverpool tegen Barcelona en de bijna dood ervaring van Tottenham.  

En ook in de competitie van onze eigen favoriet, Argon JO17-3 is het spannend. HBC staat bovenaan met 20 punten uit 9 wedstrijden. Daar direct achter Olympia met 19 punten maar een wedstrijd minder gespeeld. Dan Legmeervogels op de derde plaats met 19 uit 9 en dan Argon met 16 uit 8.

Bijna alles is dus nog mogelijk. Voor Argon is, als alles gewonnen wordt, de derde plaats zeker nog haalbaar. De eerste stap daarbij is afgelopen zaterdag dus gezet met een mooie overwinning (5-2) op het niet te onderschatten Ankaraspor.

Die mooie uitslag leek er in eerste instantie helemaal niet in te zitten. Na een aarzelend begin waarin Ankaraspor ruimschoots de gelegenheid kreeg te laten zien waarom ze in de stand een goede plaats innemen zag het er nog niet zo rooskleurig uit. De Ankarasporters waren steeds net iets eerder bij de bal en bouwden zo een licht overwicht op. De Argonauten daarentegen speelden slordig met lood in de schoenen en kwamen duidelijk wat energie en motivatie tekort.

Het scoreverloop geeft hiervan een heel aardige indicatie. Na 11 minuten kwam Ankaraspor verdiend op voorsprong. Dat schudde Argon wel even wakker met als gevolg een mooi doelpunt van een doorgebroken Joey die daarmee een assist van Dylano verzilverde. Maar Argon kwam ook toen nog niet echt los. Sterker nog, in de 22e minuut moest Alif voor de tweede keer naar het net. Met een totaal onnodige 1-2 gingen we dan de rust in.

Misschien kwam het door de suiker in de limonade maar na de rust was er plotseling veel meer vuur in het spel van Argon. Fel tackelend en met veel meer zuiverheid in de passes nam Argon het initiatief in handen. Al na drie minuten in de tweede helft betaalde zich dat uit in 2-2 door een droge knal van Joey die op de voor hem karakteristieke manier zich losmaakte van zijn directe tegenstander.

Dat gaf de Argon spelers nog wat meer energie en een heel duidelijk overwicht op het middenveld. Dat, gekoppeld aan een degelijk en resoluut ingrijpende verdediging gaf de zekerheid dat het een kwestie van tijd zou zijn voor Argon weer zou scoren. Ankarapsor bleek achter niet alleen een sportieve maar ook een taaie tegenstander met een aantal goede en technisch vaardige spelers. Het duurde dan ook zeker een kwartier voor er weer gejuicht kon worden.

Dit keer bediende Floris, die weer een plaatsje op het middenveld had gekregen, na goed doorzetten Joey op maat. Die aarzelde niet en voegde maar weer eens een doelpunt toe aan zijn toch al indrukwekkende totaal voor de 3-2.  Na nog eens een assist van Frans werd het 4-2 (weer Joey) en vijf minuten voor het einde prikte Tom een moot balletje tussen de linies door waardoor Joey onbedreigd kon doorstomen voor de 5-2. Al met al een leuke wedstrijd die resulteerde in de vierde plaats met, afhankelijk van de resultaten van laatste drie wedstrijden,  zicht op plaats drie  of twee.

Komende zaterdag alle kansen tegen het op de elfde plaats bivakkerende SV de Vecht… Komt allen!

Venen+Into+BusinessReurings+Onroerend+GoedJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Handling+Company+Mijdrechtvan+der+HelmStichting+Ronde+Venen+FondsVermeij+Beheer+B.V.Verkaik+Holding+B.V.Jumbo+VeenbrinkVan+ZuylenPiton+ConsultancyLabre+Advocaten

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\