Argon onderuit in kelderkraker

03 februari, 2024

Op bezoek bij De Meern heeft Argon geen potten kunnen breken, wel kwam men in de eerste helft op voorsprong maar die stand kon na rust niet vastgehouden worden. Een kwartier voor tijd trokken de gastheren de stand gelijk en in de slotfase liep men vlot uit naar 3-1.

Fraai doelpunt
In de eerste helft kreeg Argon wel enkele mogelijkheden om te scoren. Al in het begin zagen een vrije trap van Bas Schaefers maar die poging werd naast gekopt. Ook een dieptepass van Schaefers richting de sprintende Max Oliemans werd niet verzilverd omdat doelman Martijn Smorenburg een fractie eerder de bal bemachtigde. Een minuut later produceerde Erkelly de Sa van dichtbij een spectaculaire omhaal maar hij schoot tegen het lichaam van keeper Smorenburg. Even daarna kwam de bal voor de voeten van Bas Schaefers die vanaf dertig verwoestend uithaalde, de bal ketste via de kruising in het net, 0-1. De Meern kon daar vooralsnog weinig tegenover stellen, Chahid Harouach schoot net naast en Bob Prins kopte na een voorzet van links ook naast. Ook een schot van Erkelly de Sa ging naast. Wat duw en trekwerk in minuut 44 leverde De Sa een gele kaart op en nog binnen de minuut liep De Sa volledig onnodig tegen zijn tweede gele kaart en werd hij door scheidsrechter Robin Punt naar de kleedkamer gestuurd.

Veel wissels
Vlak na aanvang van het tweede gedeelte waarin Argon met 10 man in het veld stond moest al snel Dylan Bergkamp met een blessure afhaken, hij werd vervangen door Layomi Williams. Niet lang daarna moest ook Tim Huisman vervangen worden, hij werd in de eerste helft al een keer opgelapt maar kon nu niet verder, Jesper de Haan verving hem. Even daarna strafte De Meern een verdedigingsfout van de invaller af, Daimios Damkalis bracht de thuisploeg op gelijke hoogte, 1-1. Bijna liep Argon even daarna weer tegen een doelpunt op, maar de vrije trap van Robin Mulder werd door Juran Doezeman uit de hoek getikt. Mika Keizers deed ook een doelpoging maar dat leverde alleen een hoekschop op. Na nog een paar reddingen van Juran Doezeman sloeg De Meern definitief toe, slordig balverlies maakte dat Robin Mulder voor de 2-1 tekende en daarna vanaf de aftrap werd het na weer onnodig balverlies zelfs nog enigszins geflatteerd 3-1 via de voet van Damios Damkalis. Coach Gerard Aafjes, hij verving de wegens ziekte afwezige Aart Jan Van Boksel, bracht nog verse krachten in: Milan Keizer, Ocean Jay Irion en Jayden Zschuschen vervingen Max Oliemans, Raoul van Wijk en Mika Keizers. De Meern kreeg nog wel een paar mogelijkheden om de score aan te passen maar de eindstand bleef 3-1.

Zaterdag heeft Argon geen competitie verplichtingen, het speelt thuis een bekerwedstrijd om 17.00 uur tegen HSV.