Argon naar achtste finales Districtsbeker

10 februari, 2024

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Argon zich geplaatst bij de laatste 16 van de Districtsbeker. Het versloeg HSV uit Heiloo, na een gelijke stand (1-1) liep men na rust na rust uit naar 3-2.

De eerste doelpoging van Argon zagen we naar een kwartier spelen, Erkelly de Sa produceerde een afstandsschot maar dat zeilde naast het doel. HSV stelde daar binnen twee minuten twee pogingen tegenover van Siem Karels en Jadenn Delis, beiden werden door Argondoelman Tobias Ravelli gepareerd. Halverwege de eerste helft vielen er in drie minuten twee doelpunten. Eerst zagen we een kopbal van Max Oliemans die via de paal weer uit de doelmond stuiterde en een minuut later was het Dylan Bergkamp die vanaf links van zo’n twintig meter raak schoot, 1-0. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk, na een hoekschop werd de mistastende Argondoelman door een kopbal van verdediger Roel Bakker gepasseerd, 1-1. Daarna was het weer Dylan Bergkamp die op keeper Sam Klaver stuitte en even later had de doelman over geluk niet te klagen toen een inzet van Bergkamp via een voet van een verdediger en via de paal achter ging. Ook Raoul van Wijk z’n kopbal na een hoekschop van Justin Schouten werd door Klaver onder de lat weggetikt. Na weer een assist van De Sa kreeg Mitchell van der Veer ook nog een mogelijkheid maar zijn schot leverde niets op.

De tweede helft ging Argon door met offensief spel, bij acties van De Sa en Stan van Balgoijen werd tijdig ingegrepen en ook na een hoekschop kopte Raoul van Wijk weer net over de dwarsligger. Even daarna moest Tim Huisman geblesseerd afhaken, Wouter Winters nam zijn plaats in. Daarna produceerde Argon het tweede doelpunt, op aangeven van Justin Schouten schoot Erkelly de Sa beheerste nummer twee binnen, 2-1. Na een poging van Mika Keizers die door de keeper werd verijdeld was er na zeven minuten weer een gelijke stand, een effectvol schot draaide helemaal naar de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor Ravelli, 2-2. Met nog een kwartier te gaan werd de moegestreden De Sa vervangen door Sven Beek en even daarna zagen we een schitterende actie van Dylan Bergkamp die de 3-2 stand op het bord zette. In de slotfase moest ook Max Oliemans nog vervroegd afhaken en naar de kleedkamer. We zagen daarna nog een poging van Mika Keizers maar de doelman greep in. Door de 3-2 zege schaart Argon zich dus bij de laatste zestien ploegen van deze jaargang van de districtsbeker.

Argon speelt de 24ste weer thuis voor de competitie, tegenstander is SVL uit Langbroek.