U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > De derby in de...

nieuws

Laatst bijgewerkt op:

De derby in de media: trainer en supporters blikken vooruit

Foto van Foto van
Patrick Loenen: Argon komt naar CSW voor 3 punten

Het werd een 2-0 overwinning voor zijn ploeg Argon in de thuiswedstrijd tegen CSW aan het begin van het seizoen, “maar het gaat nu een kompleet andere wedstrijd worden” opent hoofdtrainer Patrick Loenen het gesprek als hem gevraagd wordt naar een vooruitblik op de derby CSW – Argon. Hij is tevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft. “We zijn koploper, 32 punten uit 13 wedstrijden, hebben alles verdiend gewonnen, geen enkel punt cadeau gekregen en we hebben een marge van 4 punten op naaste concurrent CSW, wat wil je nog meer” gebaart hij glimlachend. “We hebben een goede ploeg” en hij licht toe dat zijn spelers ondanks een gemiddelde leeftijd van slechts 21 jaar voetballend volwassen zijn gaan spelen. “Vergis je niet”, benadrukt hij “ik zie af en toe nog weleens verval in onze wedstrijden, maar er zit potentie in dit team hoor, die jochies zijn echt goed en als het loopt dan draaien ze gewoon mee in de hoofdklasse”.
Loenen beseft dat daarmee de wedstrijd tegen CSW niet zomaar gewonnen is; “We zijn kwalitatief de betere ploeg, maar ik verwacht een scherp en agressief CSW dat vecht voor elke meter”.  De ploeg die het beste met de omstandigheden omgaat en het dichtst bij zichzelf blijft gaat volgens hem winnen. Wordt het close dan stijgen de kansen voor CSW, meent hij.  Ze staan aldus Loenen niet voor niets op 2 en ze hebben de 2e periodetitel voor het grijpen. “Die wedstrijd komt voor hen na een mooie reeks resultaten op een goed moment” vervolgt hij.
De Mijdrechtse oefenmeester had CSW overigens halverwege de competitie niet op plek 2 verwacht. “Ze hebben het knap gedaan” beweert hij. “ Het kan geen toeval zijn, ze hebben veel punten tegen lastige tegenstanders gepakt en vaak gewonnen na een achterstand”. Maar de Argon trainer heeft zijn strijdplan klaar en legt uit dat Argon de wedstrijd zoals altijd voetballend zal benaderen. Hij benadrukt dat het een valkuil is om deze derby te belangrijk te maken. Beide ploegen kunnen de dupe worden van emoties en de kunst is daarom dezelfde dingen te doen als in de andere wedstrijden.  

De slag op het middenveld zal cruciaal zijn voor het wedstrijdbeeld, “er zal daar flink strijd geleverd gaan worden” maar Loenen beschikt over een middenlinie met duelkracht en voetballend vermogen. Verdedigend is Argon stabiel en solide met de minste tegengoals van alle ploegen, “maar we zullen bij de les moeten blijven tegen de makkelijk scorende spitsen van CSW”. Voorin heeft Argon snelheid over de flanken en dat kan volgens hem bij voorsprong een gevaarlijk wapen zijn. Maar met het sterke verdedigingsmidden van CSW zal het voor zijn aanvallers geen gemakkelijk middagje worden, realiseert hij zich. Wat als CSW op voorsprong komt ? “Nou, dat hoop ik niet”, zegt Loenen onmiddellijk, “want dan wordt het de vraag of Argon geduld op kan brengen en stabiel kan blijven”. En wat als Argon op voorsprong komt? “Dan komt CSW niet meer terug” weet hij zeker. ”We hebben een te goede verdediging en onze statistieken tonen aan dat wij bij voorsprong bijna altijd winnen”.

Loenen heeft zin in de derby en verheugt zich op een sfeervolle confrontatie. “Dit wordt een prachtige wedstrijd, de CSW supporters zullen voor een mooie ambiance rond het veld zorgen en als wij met de bus op het parkeerterrein in Wilnis aankomen dan reken ik op een warm onthaal”. Niet vergeten is de tekst die zij vooraf voor zijn dug out in thuiswedstrijd op het gras gekalkt hadden: “Loenen 0 punten”. Een mooie actie, “hou ik van” en natuurlijk houdt de trainer ook rekening met de mogelijkheid te kunnen verliezen, maar op de vraag waar hij de supporters van CSW op wil verrassen antwoord hij met een lach: “met wederom een desillusie”.
“Maar na de wedstrijd, bij winst of verlies zit ik met mijn team in de kantine van CSW”, zegt hij resoluut. “Want we gaan er hoe dan ook een mooie sportieve middag van maken en net zoals de CSW spelers dat in de kantine bij Argon deden, gaan wij na afloop met hen het glas heffen”.

Op de afsluitende vraag naar zijn verwachtingen voor de rest van het seizoen is Loenen duidelijk. Hij gaat voor promotie van Argon naar de eerste klas, “maar als ik 1 ploeg mag aanwijzen die mee moet, dan is het CSW, want ik gun het Dennis Sluijk in zijn laatste jaar en het zou fantastisch zijn voor beide clubs om elkaar volgend jaar opnieuw te treffen” en met een knipoog voegt hij er aan toe dat we dan ook dan weer verzekerd zijn van in ieder geval 6 punten. 

Interview:  sportinbeeld.com

Argon supporters: “Wij gaan jullie foppen”!

Bij Argon zijn ze al jaren achter de goal van de tegenstander te vinden, de vaste supporters Cartouche Veenbrink en Han Bots. Met een herkenbare stem was het in de zondagperiode al luid en duidelijk te horen bij elke wedstrijd:  “Lokken….dit wordt jouw momentje”! Maar sinds de overstap naar de zaterdag is het steevast: “Denk aan de verf keeper…” als de doelman zijn schoenen tegen de paal afklopt.
Ze slagen er achter de borden telkens in de lachers op hun hand te krijgen met scherpe gevatte opmerkingen. De tegenspelers worden tijdens dode spelmomenten uit hun tent gelokt, “We zijn de kolen op het vuur” lacht Cartouche “en we proberen ze uit hun spel te halen, maar wel zodat iedereen na afloop met een lach het veld verlaat”. Ze krijgen daarmee een hoop jongens en toeschouwers mee, creëren een leuk sfeertje en brengen extra gevaar over door lawaai en oorverdovend geklop op de borden tijdens de corners van Argon, “en het vizier is nu gericht op CSW keeper Jordy Wens” zegt Cartouche met een knipoog en een glimlach.

In de wedstrijd tegen CSW heeft iedereen zin. We gaan allemaal vanuit Mijdrecht op de fiets, “liefst op de bierfiets natuurlijk en we rekenen op een lange stoet van 3 kilometer. Als de eerste hier in Wilnis aankomen dan moeten de laatste nog uit Mijdrecht vertrekken”. Het zal een spannende wedstrijd gaan worden denken zij, met veel doelpunten en leuker dan de heenwedstrijd want die kwam veel te vroeg. En Argon gaat gewoon winnen want we zijn voetballend simpelweg beter. Maar het belangrijkste, benadrukken zij, is dat het allemaal op een leuke manier gaat verlopen: “Voetballen op het scherpst van de schrede, sportief elkaar toezingen, elkaar te kakken zetten daar gaan we voor, maar in de 3e helft gebroederlijk een feestje vieren met de CSW ers”!
We verwachten dat de CSW supporters overigens groots uitpakken met vuurwerk en veel bombarie. Daar zijn ze goed in en daar kan Argon nog een puntje aan zuigen. Maar de uitslag is al bekend en”we gaan jullie foppen, het  wordt 2-4” ! 

Interview: sportinbeeld.com
Stichting+Ronde+Venen+Fondsvan+der+HelmReurings+Onroerend+GoedJumbo+VeenbrinkLabre+AdvocatenVerkaik+Holding+B.V.Venen+Into+BusinessVan+ZuylenVermeij+Beheer+B.V.Piton+ConsultancyHandling+Company+MijdrechtJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\