U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Sportdag en ba...

Sportdag en barbecue

Foto van Foto van Foto van Foto van
Afgelopen zaterdag 20 mei vond de Argon sportdag plaats voor de pupillen van de interne competitie, de O9, O10 en O11 teams. Ruim 100 enthousiaste jongens en meisjes verzamelden om 10:30 uur aan de Hoofdweg in Mijdrecht voor een gezellige sportdag. Nadat de begeleiders de teams bij elkaar verzameld hadden werd de onderlinge strijd aangegaan tijdens de diverse spelonderdelen.

De technische vaardigheden werden op de proef gesteld tijdens het dribbelen, het puntenspel, het doelschieten en het snelschieten. Bij de hindernisbaan, het levend tafelvoetbal en het zitvoetbal werd gewerkt aan de teambuilding en tot slot konden de kinderen zich helemaal uitleven op de stormbaan. Halverwege de dag werd er dankzij AH Leicester nog een heerlijke lunch geserveerd voor zowel de kinderen als de begeleiders.

Nadat de kinderen moegestreden waren van de spellen, moest de motor opnieuw worden opgeladen voor het allerlaatste sportieve onderdeel van de dag, de hardloopwedstrijd. Per team werd een rondje hard gerend waarna de eerste van ieder team doorging naar de finale. Het werd een verbeten strijd waarbij de kinderen soms tot het gaatje moesten om als eerste de eindstreep te halen. In de finale werden de finalisten enthousiast aangemoedigd door alle kinderen en begeleiders. Bij de interne competitie en de O9 teams bleek Cas Bakker de snelste. Achter hem werd Bjarne Steenbergen tweede en Philip Wolvers derde. Bij de O10 en O11 teams kende Maaike Schaeffer een dramatisch momentje toen ze struikelde en hiermee uitgeschakeld werd voor de eindzege. Deze ging naar Floris Voorbij die op de hielen gezeten werd door Jeffrey Janmaat en Mike van Aken die met zilver en brons naar huis gingen.

De sportdag zelf werd bij de jongste kinderen gewonnen door het team Polen. Met een bijzonder hoge score van maar liefst 220 punten wist dit team de gouden medailles in de wacht te slepen. Op gepaste afstand werd Portugal tweede met 140 punten. Gedeeld derde met 130 punten waren Griekenland en Denemarken. Kroatië (120) en Duistland (100) werden uiteindelijk vijfde en zesde.
Bij de O10 en O11 jeugd was het een stuk spannender. Italië was met 180 punten uiteindelijk de trotse winnaar, maar Frankrijk (170) en Zweden (160) zaten daar vlak achter. Het klassement werd aangevuld door Spanje (140), Engeland (130) en Nederland (50).

De sportdag werd afgesloten met een demonstratie van freestyler Jesse. Deze balkunstenaar liet een aantal van zijn beste truckjes zie waarna de kinderen het zelf ook konden proberen.
Uiteraard kende deze dag geen verliezers, doch louter winnaars. Na afloop waren de kinderen unaniem in hun oordeel dat deze sportdag een hele leuke was geweest.

Voor de ouders en kinderen die ervoor gekozen hadden om deel te nemen aan de barbecue kwam er in de vorm van een pittige regenbui nog even schuilmomentje. Er kwamen zelfs nog enkele hagelstenen naar beneden vallen, maar na een kwartiertje trok de donkere bevolking weer verder en uiteindelijk kwam ook de zon er weer bij. Inmiddels hadden ook de vrijwilligers zich aangesloten om te gaan genieten van de gezelligheid en natuurlijk de barbecue.

Onze dank gaat uit naar de evenementencommissie en in het bijzonder naar Erik van Leeuwen en Raymond van der Logt die na 10 jaar trouwe dienst deze commissie gaan verlaten. Tientallen zoniet honderd evenementen hebben deze heren in het belang van Argon georganiseerd en het is nu voor hen tijd geworden om andere leuke dingen binnen Argon te gaan doen.

Onze dank gaat verder ook uit naar onze sponsoren, Rafael Veldman voor de mooie foto’s, Tom Cordes voor het trekken van snaarstrakke lijnen en alle ander ongeveer 40 vrijwilligers zonder wiens hulp deze dag nooit plaats had kunnen vinden!

De foto’s van de Sportdag kunt u via deze link bekijken.
van+der+HelmStichting+Ronde+Venen+FondsReurings+Onroerend+GoedVerkaik+Holding+B.V.ABN+AMRO+Bank+N.V.Van+ZuylenPiton+ConsultancyLabre+AdvocatenJumbo+VeenbrinkZiekenhuis+AmstellandJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Flynth+adviseurs+en+accountantsHandling+Company+MijdrechtVermeij+Beheer+B.V.