U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Zomerreces??

Zomerreces??

Foto van Foto van Foto van Foto van Foto van
In de achter ons liggende weken zijn de voetballers bezig geweest met het verwerken van het afgelopen seizoen en mogelijk heel langzaam weer begonnen met denken aan het nieuwe seizoen. Maar in deze periode van reces voor de actieve spelers zijn er veel dingen, die juist nu moeten gedaan worden en dan praten we met name over de accommodatie.

Dankzij onze eigen mensen, de medewerkers van de gemeente en natuurlijk de natuur zijn onze grasvelden inmiddels weer helemaal groen geworden, de kaal gelopen plekken hebben het graszaad ontvangen en met genoegen laten groeien, zodat we straks weer op echt groene velden kunnen gaan starten.
Binnenshuis hebben de werkers van de accommodatiecommissie er inmiddels voor gezorgd dat de muren waar nodig weer zijn voorzien van een nieuwe deklaag, zijn in de kleedkamers onder de kantine de lichtschakelaars vervangen door lichtgevoelige sensoren, zodat het licht nu automatisch aan en uitgaat en alleen als het echt nodig is, dus als de zon schijnt zullen er voortaan geen lampen gaan branden. Die lampen zijn trouwens vervangen, het zijn nu armaturen met LED verlichting, allemaal maatregelen om er voor te zorgen dat de kosten zo laag mogelijk gehouden worden.

In de ruimte voor de materialen van de selectie wordt nog hard gewerkt aan het vervaardigen van voldoende opbergruimte, waarbij een zestal nieuwe kasten gemaakt worden, zodat alles op de juiste manier verzorgd kan worden.
Ook in het scheidsrechterslokaal is de verlichting aangepast, terwijl in de loop van het seizoen al een opvallende wijziging was aangebracht door het plaatsen van kluisjes, waarin de spullen van waarde veilig kunnen worden opgeborgen.

En een zeer belangrijke renovatie staat op het punt van beginnen, want op 10 juli (inderdaad, aanstaande maandag) zal volgens de planning begonnen worden aan de vervanging van het kunstgras op veld 3. Zoals mogelijk bekend heeft de gemeente besloten dat deze nieuwe mat zal worden voorzien van TPE infill, materiaal wat van een andere kwaliteit is als het gemalen rubber, wat laatstelijk weer meermaals in het nieuws is geweest vanwege mogelijke problemen voor de gezondheid.
De optimistische inschatting van de werkzaamheden roept over een periode van vier weken, maar we kennen het Nederlandse weer en gaan dus maar uit van een weekje of twee meer. Dat houdt dus in, dat we er nu van uitgaan, dat medio augustus weer gebruik gemaakt zal kunnen worden van veld 3.

Voor het plannen van trainingen zal hier rekening mee gehouden moeten worden, maar gezien de late start van het seizoen en de daarmee gepaard gaande latere start van de diverse trainingen lijkt dat voor niet al te grote problemen te hoeven zorgen.

Omdat de selectie van het eerste elftal niet te maken krijgt met een veel latere start van de competitie, zullen die trouwens op zaterdag 15 juli gaan beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondanks deze in vergelijking tot eerdere seizoenen wat vroege start kunnen we mede door het kunstgras op het hoofdveld dit seizoen wel een aantal thuiswedstrijden spelen in de oefenperiode, dus als u niet op vakantie bent kunt u zowel in juli als in augustus met eigen ogen gaan zien, hoe de nieuwe groep er voor staat.

U ziet het, reces in de zomer is er wel, maar zeker niet voor iedereen, achter de schermen wordt er eigenlijk altijd doorgewerkt om de vereniging draaiende te houden. We hopen, dat al die gewaardeerde inzet er weer toe zal leiden, dat we onze hobby allemaal met plezier kunnen uitoefenen nadat we na onze eigen vakantie onze neus weer laten zien op het complex.