U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Aanstellingen ...

Aanstellingen scheidsrechters A-categorie

Vorige week hebben wij als vereniging het volgende bericht ontvangen van de KNVB:

De afdeling Arbitrage West krijgt heel veel vragen over de bezetting van wedstrijden met KNVB scheidsrechters in de A-categorie. Dit gaat dan om wedstrijden bij de lagere senioren (res 2e klasse en lager) en jeugd (1e klasse JO19, JO17 en JO15).
Wij doen het maximale om elke wedstrijd in de A-categorie van een scheidsrechter te voorzien. Door het geringe aantal beschikbare scheidsrechters lukt het niet om wekelijks de hele A-categorie te bezetten. Richting het weekend hebben we ook te maken met het feit dat scheidsrechters zich afmelden. Wij schuiven dan scheidsrechters door van lagere naar hogere wedstrijden. Als we dan geen scheidsrechter kunnen leveren bij wedstrijden waar er wel één stond aangesteld, krijgt de thuisspelende vereniging een automatische e-mail waarin dit wordt medegedeeld. We sturen deze e-mails alleen als we echt niet anders kunnen.
Wij stellen de scheidsrechters aan op de dinsdag, anderhalve week voor het betreffende speelweekend. Staat er dan geen scheidsrechter op de wedstrijd, dan zal deze ook niet meer worden aangesteld. De vraag stellen of er voor de lagere senioren of lagere jeugd in de A-categorie nog een scheidsrechter komt is dus niet nodig. Als er een scheidsrechter beschikbaar is, staat hij vanaf dinsdag, anderhalve week voor het betreffende speelweekend, op de wedstrijd aangesteld.

Om zoveel mogelijk wedstrijden met KNVB scheidsrechters te blijven bezetten is er instroom nodig. KNVB scheidsrechters zijn ooit begonnen bij de verenigingen. Wij hebben elkaar nodig om het scheidsrechterskorps kwalitatief en kwantitatief op peil te houden!

In vervolg hierop kunnen we niet anders zeggen dan dat wij  ook wekelijks de problemen ondervinden om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Niemand, maar dan ook echt niemand binnen de organisatie vindt het leuk om bij een wedstrijd "Zelf regelen" neer te zetten, maar het blijkt nu eenmaal onmogelijk om met het steeds meer slinkende groepje scheidsrechters alle wedstrijden van leiding te voorzien. Mocht er iemand zijn, die zich graag specifiek met dit probleem binnen de club wil gaan bezig houden dan willen we heel graag in contact met hem of haar komen. Met een mailtje naar veldvoetbal@svargon.nl zet u daarvoor de eerste stap, we hopen van harte dat deze vrijgekomen positie spoedig ingevuld zal kunnen worden!
Reurings+Onroerend+GoedVermeij+Beheer+B.V.Labre+AdvocatenABN+AMRO+Bank+N.V.Van+ZuylenStichting+Ronde+Venen+FondsFlynth+adviseurs+en+accountantsvan+der+HelmHandling+Company+MijdrechtJumbo+VeenbrinkVerkaik+Holding+B.V.Ziekenhuis+AmstellandPiton+ConsultancyJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.