U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Verkiezing Clu...

Verkiezing Clubhelden 2017

Jaarlijks is er de verkliezing van Clubhelden in de amateursport, deze verkiezing wordt georganiseerd door het landelijke dagblad AD. Zij zijn nu op zoek naar de Clubheld van 2017. Die vrijwilliger die het verschil maakt en dag en nacht klaarstaat voor de club.

Tien mille voor je club
Op alle sportverenigingen die ons land telt, kom je ze wel tegen: dat superlid zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen, of het nu gaat om de boekhouding of het wassen en strijken van shirts. Hen willen we in het zonnetje zetten met de verkiezing Clubhelden van de amateursport. Voor deze bijlage gingen we alvast op zoek naar wat voorbeeldhelden.
Ken jij zelf zo'n clubheld die enorm veel tijd in de club steekt? Meld haar of hem snel aan en wie weet wint jullie club de hoofdprijs van 10.000 euro. De stembussen zijn nu geopend.

Stemmen
Clubhelden worden online aangemeld. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet zo'n vrijwilliger minimaal vijftig stemmen ontvangen. Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van meeste stemmen. Uit alle gemeentewinnaars worden vijftien regiowinnaars gekozen. De regio's zijn de verspreidingsgebieden van vijftien Persgroep-titels: ED, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, de Gelderlander, De Stentor, Tubantia en acht AD-titels.

Stemmen kan tot en met 31 oktober. Op 6 november worden alle regiowinnaars bekendgemaakt.

Landelijk winnaar
Half november is de landelijke uitreiking, waarvoor alle vijftien regiowinnaars zullen worden uitgenodigd. Een vakjury beoordeelt tijdens deze feestavond wie van hen de titel Clubheld van de amateursport 2017 mag dragen. De overall winnaar ontvangt de cheque van 10.000 euro, te besteden voor de club.

Stemmen kan tot en met 31 oktober via Clubhelden.