U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Wie helpt Argo...

Wie helpt Argon uit de brand?

Het is niet alleen bij Argon maar een probleem binnen de huidige maatschappij, er komen geen vrijwilligers meer bij. In de afgelopen jaren zien we ook bij onze voetbalclub dat het enthousiasme voor een vrijwilligerstaak steeds minder wordt en deze taken steeds moeizamer kunnen worden ingevuld. Je ziet af en toe wel eens nieuwe gezichten waar we ontzettend blij mee zijn maar over het algemeen zien we toch heel vaak dezelfde gezichten diverse taken uitvoeren.

Op dit moment willen we onze aandacht vooral richten op het tekort aan scheidsrechters, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Bij de senioren zullen we binnenkort in beraad gaan met alle teams hoe we de problemen hier gaan oplossen. Bij de jeugdwedstrijden zullen we op zoek gaan naar voetballende Argonauten die hun steentje willen bijdragen in de vorm van een wedstrijdje fluiten.

We zijn op zoek naar de wat oudere jeugd, denk hierbij aan spelers die voetballen in de teams van de JO15, JO17 en JO19. Spelers die het leuk vinden om misschien de wedstrijden van hun broertje, zusjes of vrienden te fluiten op de zaterdagochtend. Misschien weten jullie het nog uit voorgaande jaren, toen hadden we voldoende scheidsrechters om de jeugdwedstrijden te laten fluiten door jonge scheidsrechters, helaas lukt dat vandaag de dag niet meer, maar we willen toch weer proberen om oude tijden te laten herleven.

Wat kan Argon de toekomstige scheidsrechters dan allemaal bieden:
1) we gaan proberen om docenten van de KNVB naar Argon te laten komen voor een     scheidsrechterscursus
2) we zullen de toekomstige scheidsrechters volop begeleiden op de zaterdagochtend, we drinken dan samen wat in de bestuurskamer en praten na over je wedstrijd
3) voor je inzet zullen we je aan het einde van het seizoen belonen met een kleine attentie.

Mochten jullie dit lezen en denken “ja dat lijkt me leuk, dat wil ik wel gaan proberen…..”, meld je dan aan via het email adres coordinator.onder19@svargon.nl

Ik hoop op veel reacties zodat we straks echt kunnen melden dat we voldoende nieuwe scheidsrechters hebben die de andere Argonauten kunnen helpen met het fluiten van hun wedstrijden.

Gerard Konincks
Coördinator JO19 en JO17 SV Argon