U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Najaarstitel t...

Najaarstitel toch nog voor JO11-1

Een raar einde van de eerste competitiefase bracht onze jongens uiteindelijk toch nog de verdiende titel in de hoofdklasse 4.3 op. Begin december, in de 1-na-laatste speelronde, speelden we tegen onze enig overgebleven concurrent Sporting Martinus. Na zeven overwinningen op rij, waarbij vooral die op IJsselmeervogels en (in de slotseconde) tegen Legmeervogels fantastisch waren, hadden we minimaal een gelijkspel nodig. Maar op een ijzig glad veld verloren we dat duel thuis met 1-4. Dat was dus even een bittere teleurstelling.

Een week later kon de titel dan veilig gesteld worden bij Altius, maar vanwege Koning Winter ging dat duel niet door. En toen de indeling voor de nieuwe fase al bekend was gemaakt kwam het laatste duel van Sporting Martinus wél in het programma te staan, maar die voor ons tegen Altius niet. Bij winst zouden zij dan een punt meer, maar ook een wedstrijd meer hebben. En ben je dan kampioen? Richting het einde van afgelopen week kwam dan het verlossende nieuws uit Spakenburg dat Martinus hun laatste duel verloren had. En dus zijn we, met 21 punten uit 8 en doelcijfers 47-20, echt voor 100% kampioen.

En dat moest natuurlijk wel even gevierd worden in de kantine aan de Hoofdweg. De boys werden door de ouders ontvangen in een prachtige erehaag van blauwe fakkels en met champagne en patat in de kantine werd deze prachtige prestatie uitgebreid gevierd. Helaas zonder de in het buitenland verblijvende trainers Rimmy en Justin, die een hele dikke dankjewel verdienen. De titel betekend ook promotie naar de hoofdklasse 2.2 en een héél groot compliment voor de 12 toppers Alec, Cas, Floris, Jayden, Jesper, Koen, Manolis, Maxime, Mees, Mika, Sam en Sebas.

We hebben van jullie genoten!

ACTIEBLOK

BSO