U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > In sidderende ...

nieuws

Laatst bijgewerkt op:

In sidderende finale pakt Argon 8 de beker

Foto van Foto van
Super prestatie van een echt vriendenteam! Zaterdag 2 juni om 19.30 uur stond voor de mannen van Argon 8 de wedstrijd der wedstrijden op het programma. Als 8e vriendenteam de KNVB-bekerfinale halen is natuurlijk een prestatie van bijzondere klasse. Menig speler had er niet van kunnen slapen of had gedroomd van een droomfinale waar aan het eind de beker op het podium omhoog zou gaan.

De spelers lieten dan ook niets aan het toeval over en alles wat goed georganiseerd in de voorbereiding naar de wedstrijd toe. De spelers kwamen al om 15.30 uur  bij elkaar om gezamenlijk een pastamaaltijd te nuttigen. Daarna stond de spelersbus voor de deur die de spelers veilig naar Uithoorn zou vervoeren. U zult denken het traject Mijdrecht-Uithoorn is ook goed te doen met de fiets, maar er mocht geen enkel risico gelopen worden dus gewoon met de bus. De vele supporters werden opgepikt bij de parkeerplaats bij Argon. Toen de buschauffeur zijn motor had gestart kon hij in zijn openingswoord al gelijk goed nieuws melden, want hij gaf aan dat we er al bijna waren! Het werd een korte maar gezellige rit waar het teamlied ’Sweet Caroline’ diverse malen uit volle borst en ingestuurde act gezongen werd.

Aangekomen op het complex van de Legmeervogels in Uithoorn werden de mannen toch wel wat gespannen want er was heel veel publiek op de wedstrijd afgekomen. De tegenstander VSV 2 hadden ook heel veel aanhang meegenomen uit Velsen. De sfeer was geweldig en toen de spelers heel  officieel achter het arbitrale trio van de KNVB het veld op kwam lopen liet de VSV aanhang zien dat ze er waren door een rode rookwolk de lucht in te blazen van Bengaals vuur. De blauwe Argon aanhang die in grote getalen vanuit Mijdrecht aanwezig was, gaf vocaal daarentegen een goed tegengeluid. De wedstrijd begon  en de ploegen tastten elkaar in het begin af. Een gelijk opgaande strijd waarin Argon heel langzaam de wedstrijd onder controle leek te krijgen. Maar zoals het in voetbal zo vaak gaat kan het plotseling helemaal omslaan en dat gebeurde ook toen VSV eigenlijk uit het niets de 0-1 scoorde. De mannen van Argon knokten zich terug na deze tegenvaller en via een afstandsschot dat via de paal tergend langzaam over de lijn rolde kwam de  1-1 op het scorebord. Vlak voor rust werd de stand door een zeer terechte toegekende  penalty nog omgebogen voor de blauwhemden in een voorsprong van 2-1 en konden de mannen opgelucht en naar lucht happend  de rust in.

De tweede helft zou er absoluut één worden voor in de boeken. Wat er de tweede helft allemaal is gebeurd is eigenlijk met geen pen te beschrijven. De spanning was groot het werd heroïsche strijd tussen rode en de blauwe helden. VSV kwam door een uitval op 2-2 en daardoor werd de strijd ook wat harder en knokten de mannen als echte kerels. En zoals dat soms dan gaat worden de kaders van het toelaatbare dan wel eens overschreden wat uiteindelijk een speler van VSV op een rode kaart en uitsluiting van de wedstrijd kwam te staan. Maar met tien man tegen elf wisten de Velsenaren ver in de tweede helft toch op 2-3 voorsprong te komen en leek het sprookje voor Argon te eindigen. Leek schrijf ik, want vlak voor de officiële speeltijd er op zat kwam de alles bevrijdende gelijkmaker alsnog op het scorebord (3-3).  Opluchting bij iedereen die voor de blauwhemden was want het sprookje duurde nog voort.
Langs de kant was de spanning te voelen onder het publiek en in het veld voelde men vooral de vermoeidheid want de kramp aanvallen waren her en der op het veld te zien. Toch moesten de spelers nog een half uurtje extra aan de bak want er is nu eenmaal maar één beker en die moet aan één ploeg gegeven worden. Wat was het spannend en het kon echte alle kanten op. Gele kaarten en vijf minuten straftijd zorgden er voor dat het soms in het veld 8 tegen 10 was. De spelers van Argon die in mankracht in de meerderheid waren, omdat VSV nogmaals tegen een rode kaart opliep, knokten voor de overwinning en het wilde maar niet lukken. De bal ging tegen de paal en bovenlat maar niet over de doellijn. Toen iedereen al aan het aftellen was en zich het opmaken was voor de altijd zenuwslopende penaltyreeks die de beslissing zou moeten forceren kwam het alles beslissende moment. Argon scoorde met een strak zuiver geplaatst schot 3 minuten voor tijd de 4-3. In nog fysiek en mentaal slopende minuten knokte de mannen zich naar de definitieve winst.

De bekerwinst was dus geen droom meer want al de voorgaande dromen van de nacht bleken geen bedrog want de mannen waren klaarwakker en hadden de beker echt gewonnen! Het sprookje was uitgekomen. Argon 8 wint de bekerfinale in een zenuwslopende wedstrijd. De ontlading was groot en het bier en champagne vloeiden rijkelijk. Op een echt KNVB podium werd de beker in ontvangst genomen in een overvolle kantine. Het werd een mega feest en het ‘sweet caroline’ galmde menig keer uit de kelen van spelers en supporters. De terugreis met de bus kon aangevangen worden naar Mijdrecht. Maar paniek want waar was de beker gebleven? In al het feestgedruis was deze even uit beeld geraakt bij de spelers. Een aantal spelers gingen strompelend terug naar de kantine om de gewonnen beker die nu verloren was te zoeken. Grote hilariteit echter op dat moment in de bus toen een vriendin van één van de spelers de cup uit haar tas haalde en hem in de lucht stak. Zij had de beker bewaakt voor het geval de spelers van VSV hem op een andere manier zouden kunnen veroveren.

De beker was dus echt binnen en de terugreis naar Mijdrecht kon aangevangen worden. Het was een rit die te leuk was om te beschrijven en het feest wat in een Mijdrechtse kroeg tot laat in de nacht werd gevierd blijft intern en zal niet in detail door mij beschreven worden. Wat ik nog wel wil zeggen dat de mannen van Argon 8 hebben bewezen dat voetbal in een vriendenteam misschien wel het leukste voetbal is wat er is. Met je maatjes je stinkende best doen in het veld en zelfs een grote prijs winnen en na de wedstrijd met elkaar en de aanhang feestvieren. Zo moet voetbal zijn. Mannen bedankt namens heel veel toeschouwers! Het was een heerlijk voetbal avontuur en volgend jaar Europa in!
Jan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Verkaik+Holding+B.V.Vermeij+Beheer+B.V.Jumbo+VeenbrinkStichting+Ronde+Venen+FondsLabre+AdvocatenReurings+Onroerend+Goedvan+der+HelmVan+ZuylenHandling+Company+MijdrechtVenen+Into+BusinessPiton+Consultancy

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\