U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Elf jaar!

Elf jaar!

Elf jaar geleden kwam hij naar Argon. Schraal mannetje, bos krullen op zijn hoofd, uit Woerden. De verwachtingen waren hoog, de nieuwe trainer mocht direct zijn kunsten vertonen bij de C1, het hoogste selectieteam bij de C pupillen.

Inmiddels zijn we 11 jaar verder en heeft hij diverse selectieteams onder zijn hoede gehad. C1, B1, JO19-2 en als laatst JO19-1. Sommige teams trainde hij zelfs meerdere jaren achter elkaar. Begin 2018 nog een kort uitstapje naar Zat 1 “omdat de vereniging daarom vroeg”. Elf jaar, drie keer in week op en neer vanuit Woerden voor de training en op zaterdag voor de wedstrijd. Elf jaar met zijn vaste maat Cees lief en leed bij de diverse teams gedeeld. Altijd positief, na een verloren wedstrijd op de training weer gewoon opnieuw beginnen.

Aanwezig was hij, zowel vocaal als fysiek tijdens een partijtje op de training. Al moest hij de laatste tijd steeds meer zijn meerdere erkennen in de jongens, vooral dat fysieke ging hem moeilijker af. Tijdens de wedstrijd kon hij stil zijn. Maar als het eventjes niet liep: “Aansluiten, hé Scheids, hoe kan dat nou, lekker Stannie, uitzaken, klasse Teun, van Wijk wat doe je nou?” Afgelopen weekend was misschien wel het moeilijkste moment in zijn elf jaar als trainer bij Argon. Na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, was de degradatie met JO19-1 helaas een feit. Ongelooflijk, 27 punten in de 2e Divisie en dan dit. Het was oneerlijk en hij snapte er niks van.

Hij gaat ons verlaten, de trainer. Na 11 jaar terug na zijn roots. Hoofdtrainer bij VEP in zijn eigen woonplaats Woerden, op een steenworp afstand van zijn huis. Lekker op de fiets naar de training, meer tijd voor zijn vrouw en zoon. Op een lager niveau weliswaar maar we weten zeker net zo enthousiast als al die jaren bij Argon. Namens alle spelers, ouders en begeleiders in de afgelopen jaren, bedankt. Het gaat je goed trainer Ronald Schalkwijk.

Cees en Rob
(leiders JO19-1, 2017/18)