U bent nu hier: Homepage  > Nieuws  > Enquête rookv...

nieuws

Laatst bijgewerkt op:

Enquête rookvrij sportpark / Resultaat

Foto van
Beste Argonauten,

Eind maart dit jaar heeft het bestuur een enquête rondgestuurd die betrekking had op een rookvrije accommodatie. Met deze enquête, die was opgesteld door de KNVB in samenwerking met o.a. de Hartstichting, was vrij eenvoudig het draagvlak in kaart te brengen onder de leden/ouders/verzorgers om kinderen op onze vereniging rookvrij te laten sporten.

In de maand april was het mogelijk om de enquête in te vullen en uiteindelijk is deze 418 keer ingevuld. Daaruit bleek dat circa 70% van de respondenten aangeeft voorstander te zijn van een rookvrije vereniging (zie bijlage). Deze uitslag ligt in lijn met de ambitie van het bestuur om een gezonde, sportieve leefomgeving te bevorderen en dat op een sportterrein waar kinderen aan het sporten zijn, roken niet thuis hoort. Binnen de gemeente De Ronde Venen zijn FC Aboude en Hockey Vereniging Abcoude ons al voorgegaan, en de verwachting is dat meer sportverenigingen zullen volgen.

Wat betekent dit nu voor alle bezoekers van onze sportaccommodatie? 
Dat er met ingang van 1 september 2018 niet alleen binnen maar ook buiten niet gerookt mag worden. Voor deze datum zullen er op verschillende plaatsen borden opgehangen worden zodat een ieder ter plekke geïnformeerd wordt over het rookverbod. Er zal op de accommodatie ook geen faciliteit voor rokers gecreëerd worden. Zij die toch willen roken zullen dat buiten het hek moeten doen, liefst ook buiten het parkeerterrein. Zoals bekend vormt het parkeerterrein een verzamelpunt voor veel (jeugd)teams bij uitwedstrijden; wij zouden dan ook graag willen zien dat ook daar niet gerookt wordt. 

Het bestuur beseft zich terdege dat dit verbod niet voor iedereen makkelijk zal zijn maar de belangrijkste reden om het door te voeren is dat we het roken graag uit het zicht van kinderen houden: zien roken doet roken. 

Bestuur SV ArgonDit artikel heeft de volgende bijlagen:


Uitslag enquete Rookvrije accommodatie.pdf
Verkaik+Holding+B.V.Van+Zuylenvan+der+HelmHandling+Company+MijdrechtStichting+Ronde+Venen+FondsLabre+AdvocatenVermeij+Beheer+B.V.Jumbo+VeenbrinkReurings+Onroerend+GoedPiton+ConsultancyVenen+Into+BusinessJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\