U bent nu hier: Homepage  > Basketball

Laatst bijgewerkt op: 29-08-2016

Historie
De sportvereniging Argon is een omni-vereniging, die in 1971 is ontstaan na een fusie tussen de drie voetbalverenigingen in Mijdrecht en Wilnis. De vereniging heeft momenteel drie afdelingen: veldvoetbal, basketball en zaalvoetbal, waarvan de veldvoetbal afdeling de grootste is. De afdelingen basketball en zaalvoetbal zijn later toegevoegd aan de vereniging, die in eerste instantie slechts veldvoetbal kende.
Dit latere moment was in 1974 toen Hans van Dijk, spelend bij een vereniging in Uithoorn, in een café vernam dat er in Mijdrecht een nieuwe sporthal - De Eendracht- werd gebouwd. Hans van Dijk heeft toen samen met Herman Sloothaak op 14 augustus 1974 een oprichtingsvergadering gehouden met ongeveer 30 leden en een nieuwe basketball vereniging was een feit.  In het huishoudelijk reglement van SV Argon stond geschreven dat het bedrijven van balsporten mogelijk moet zijn en de nieuwe basketball vereniging heeft zich dan ook bij SV Argon kunnen aansluiten.  Hans van Dijk is ook vanaf het begin onze voorzitter.
Sporthal De Eendracht is vanaf het begin - met één herenteam en één damesteam - de thuisbasis van onze basketball vereniging geweest.
In de eerste 12 jaar speelde onze teams competitie in het district Amsterdam.  Daarna zijn we overgestapt – vanwege de geografische ligging – naar het district West en spelen we in de regio Utrecht (en soms Zuid-Holland).
In 1990 werd de basketballvereniging Veenland uit Wilnis opgeheven en zijn een groot aantal leden overgestapt naar onze vereniging. Tussen 1990 en 1993 hebben we zowel getraind in de sporthal De Eendracht als in sporthal de Willestee om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Sinds het begin is het ledenaantal enorm toegenomen en konden we steeds meer jeugdteams toevoegen. De laatste tijd varieert het ledenaantal tussen de 140-175 leden en kunnen we stellen dat we een goede leeftijdsopbouw vanaf onderen hebben. Een streven is nog wel om meer meisjesteams aan onze vereniging te kunnen toevoegen.
Vanaf het seizoen 2014-2015 spelen en trainen wij voornamelijk in sporthal de Phoenix. Sporthal de Eendracht wordt gebruikt voor onze tweede trainingen en is een uitwijkhal voor wedstrijden, die niet in de Phoenix kunnen plaatsvinden.
Helaas is op 19 mei 2015 na een kort ziekbed het gezicht van onze vereniging en tevens voorzitter van de vereniging overleden. Als drijvende kracht achter onze vereniging laat Hans van Dijk een grote leegte achter. Hans van Dijk is slechts 62 jaar mogen worden. In het seizoen 2015-2016 heeft het bestuur hard gewerkt om versterking te zoeken om zodoende minder kwetsbaar te zijn. Met de algemene ledenvergadering van november 2015 heeft Anton van Dijk het voorzitterschap van Argon Basketball op zich genomen. Het bestuur is versterkt en de onderling zijn de taken goed verdeeld.

Op dit moment bestaat het bestuur uit de volgende leden:
Anton van Dijk - voorzitter (acvandijk123@gmail.com)
Annette Hardeman - secretaris
Ineke Spraakman - penningmeester / ledensecretariaat (basketball@svargon.nl)
Jordi de Vos - coordinator coaches en trainers
Roy van Vliet - coördinator activiteiten
vacature - coördinator scheidsrechters
Lia Piera - algemeen bestuurslid

Eregalerij
De ruime historie van basketball vereniging SV Argon kent ook een aantal leden die via onze vereniging zijn doorgestroomd naar andere verengingen,  vaak ook in een hoger spelende klasse. Karin Verlaan, lange tijd coach geweest van ons dames team, heeft in de jaren ’80 gespeeld op eredivisie niveau bij BV Hoofddorp. Pieter Bakker en Edwin van Geenen hebben in de jaren ’80 op eredivisie niveau gespeeld bij De Germaan uit Amsterdam. Van recentere datum kunnen we Nick en Dave Borsboom noemen die nu eredivisie spelen bij U-Ball te Utrecht. Tot slot noemen we een van onze bekendste oud leden, Henk Norel. Hij heeft tot zijn 16e bij onze vereniging  gespeeld en speelt nu (2016 – 2017) als center in het Nederlandse team en bij CAI Zaragosa.
In het seizoen 2014 - 2015 werd het U22 team voor het eerst in de geschiedenis van Argon Basketball kampioen in de eerste klasse en in het seizoen 2016-2016 nam dit team voor de tweede keer op rij de kampioenstitel  in deze klasse mee naar huis.

Lidmaatschap
Wil je een keertje meedoen en zien of deze leuke teamsport bij jouw past, dan kan dat natuurlijk altijd. Na twee gratis proeftrainingen kun je besluiten om lid te worden. Het ledensecretariaat wil dan het ondertekende inschrijfformulier ontvangen alsmede een digitale pasfoto. Na ontvangst hiervan, kunnen we bij de Basketball bond een spelersnummer voor je aanvragen zodat je ook daadwerkelijk kunt meedoen. Nieuwe leden betalen eenmalig € 20,00 inschrijfgeld, de bedragen van de contributie kun je terug vinden op de pagina Contributie. Bij het secretariaat kun je ook het blauw witte wedstrijdtenue bestellen.
Voor meer informatie hierover kun je mailen naar basketball@svargon.nl

Wil je stoppen met basketball? Dan wordt je verzocht om je lidmaatschap voor 1 mei schriftelijk op te zeggen bij onze ledenadministratie. (basketball@svargon.nl) Bij een opzegging na deze datum geldt dat de volledige contributie voor het nieuwe seizoen is verschuldigd.