U bent nu hier: Homepage  > Basketball Scheidsrechterzaken

Basketball Scheidsrechterzaken

Laatst bijgewerkt op: 29-08-2016

De Bond regelt scheidsrechters bij Rayon en landelijke wedstrijden. Bij regiowedstrijden verzorgt de vereniging zelf deze taak en dient een scheidsrechter minimaal in het bezit te zijn van een F diploma. Een aantal (oud)leden van onze vereniging hebben in het verleden ook op landelijk niveau gefloten. In de jaren ’90 gold dat voor Dick Voorbij en Martijn Klein.

Onze vereniging vraagt aan onze leden of ze zich ook actief  kunnen inzetten voor de bezetting van de jurytafel , zaalwacht en het fluiten van een wedstrijd bij een ander team. Als scheidsrechter ben je vrijgesteld van de bezetting van de jurytafel. We streven naar een goede verdeling tussen het aantal leden en het aantal scheidsrechters en bieden eens per twee jaar de opleiding tot scheidsrechter aan.

Via de nieuwsbrieven wordt je regelmatig op de hoogte gesteld van het takenschema. In het takenschema kun je zien wanneer je bent ingedeeld als scheidsrechter.

Als scheidsrechter ben je verantwoordelijk voor het goede verloop van de wedstrijd. Zorg daarom dat je op tijd bent, dat je zelf een fluit meeneemt, dat je tijdig de wedstrijd laat beginnen (let op het beginsignaal van 3 minuten en 1 minuut), zorg voor een line up en controleer na afloop het wedstrijdsheet.

Als scheidsrechter heb je een voorbeeld functie en we vragen je dan ook om tijdens de wedstrijd het scheidsrechterstenue aan te trekken  en de spelregels conform de laatste richtlijnen toe te passen.