U bent nu hier: Homepage  > Argon Medisch

Argon Medisch

Laatst bijgewerkt op: 12-02-2015

Naast basketbal is voetbal binnen Argon de belangrijkste tak van sport die ons als paramedische begeleiding wekelijks bezig houdt. Selectieteams maar ook niet-selectiespelers van alle andere Argon teams zullen aandacht moeten blijven besteden aan blessurepreventie en behandeling. Het medisch team van KernGezond staat klaar om spelers daarbij te helpen en te ondersteunen.

Het team van KernGezond/Argon

Henk Boelhouwer
Huisarts/ Coördinator paramedische verzorging  SV Argon

Ton Verlaan
Coördinator namens het bestuur

Jeroen Morssink
Fysio- & manueeltherapeut/ directeur KernGezond

Daan Hilhorst
Fysiotherapeut/begeleiding Zat 1

Wilco Hoogenboom
Fysiotherapeut/begeleiding A1

Dylan Schenderling
ALO-sportverzorging/ begeleiding B1

KernGezond
De afdeling sportbegeleiding van KernGezond werkt sinds het seizoen 2013/2014 intensief samen met S.V. Argon. Dit betekent dat het team van Kerngezond ervoor zorg draagt dat de voetballers en de basketballers na een blessure weer snel hun sport kunnen beoefenen. Daarnaast spelen ze een grote rol in het voorkomen van blessures middels fitheid tests en advisering van de trainers en spelers voor een optimale sportbegeleiding.

Heb je een blessure?
Bij een blessure is een juiste en snelle diagnose belangrijk en daarom is het noodzakelijk dat je snel geholpen kan worden. Om die reden zijn we op de locatie van Argon veel aanwezig. Onze ruimte bevindt zich achterin bij de kleedkamers Hier kan je altijd langskomen om een afspraak te maken.
Verder kun je op de hieronder aangeven momenten vrij inlopen om naar je blessure te laten kijken.
Je kan ook telefonisch een afspraak maken Tel. 0297-255003
De hoofdpraktijk van KernGezond in Mijdrecht zit in het Hofland Medisch Centrum (Hofland 54, 3641 GG) waar je ook terecht kan.
Het is voor alle Argonauten mogelijk een afspraak te maken. Dus niet alleen voor de selectie teams.

Inloopmogelijkheid Argon
Een inloopmogelijkheid betekent dat we een korte behandeling, een eerste beoordeling of advies van je blessure zullen geven. Aan de hand daarvan volgt een eventuele vervolg afspraak mocht verdere behandeling noodzakelijk zijn. Op die manier kunnen wij je blessure zo serieus en professioneel mogelijk aanpakken.

Inloop mogelijkheid is op de volgende momenten:

Maandag van  17:00u tot 21:00u
Dinsdag  van  16:00u tot 22:00u
Woensdag van  16:00u tot 21:00u
Donderdag van  16:00u tot 22:00u

Zaterdag van 09:00u tot 12:00u *

*Eindtijd afhankelijk van wedstrijdschema junioren A1

Selectie teams
Kerngezond begeleidt het eerste, junioren A1 en junioren B1 intensief.  Dit betekent dat we op trainingen en wedstrijden aanwezig zijn.  Een half uur voor de training is er een inloop voor deze teams om de spelers op de training voor te bereiden. Wanneer er sprake is van een echte blessure dan worden er behandelingen op een ander tijdstip gepland.

Voorbereiding training A1, B1   ma, di, do  18:30u-19:00u
Voorbereiding training   Zat 1        di, do     20:00u-20:30u

De kosten van de fysiotherapeut zullen via de zorgverzekeraar lopen.
Iedereen onder de 18 jaar heeft 18 behandelingen in het basispakket met aanvullend eventueel meerdere behandelingen na gelang men hiervoor extra verzekerd is.
Ben je 18 jaar of ouder dan ben je zelf verantwoordelijk voor een adequate zorgdekking waaronder de behandeling van fysiotherapie. Houd er rekening mee dat vanaf deze leeftijd fysiotherapie niet meer in het basispakket maar in de aanvullende verzekering zit. Argon gaat ervan uit dat elke speler hier zelf voor verantwoordelijk is.

In het geval een speler van het eerste een serieuze blessure heeft komen de kosten vanaf 1 januari 2014 van de eerste 3 behandelingen voor rekening  van KernGezond. Hierna zal de zorgverzekeraar worden aangesproken

website KernGezond