U bent nu hier: Homepage  > Speeldagenkalender 2018-2019

Speeldagenkalender 2018-2019

Laatst bijgewerkt op: 11-06-2018
Ook het seizoen 2018/2019 gaat weer later van start als vroeger gebruikelijk. Het voetbalseizoen in de districten begint in het hele land vanaf 1 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 22 september en het seizoen wordt afgesloten op 25 mei. Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

Flexibele winterstop
In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 19 januari tot 9 maart, in deze speeldagenkalender geel gearceerd. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

In bijgaand pdf document kunt u de invulling van de kalender zien.

Dit artikel heeft de volgende bijlagen:

speeldagenkalender-2018-2019.pdf