U bent nu hier: Homepage  > Definitie vrijwilliger

Definitie vrijwilliger

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2014

Definitie 'Vrijwilliger' in het kader van de verplichte kantinediensten

Een vrijwilliger is iemand die georganiseerd werk verricht voor Argon, d.w.z. iemand die zich regelmatig inzet vanuit een gestructureerd onderdeel van Argon (commissie, bestuur, training, leiding) en als zodanig ook in Sportlink (d.i. het informatiesysteem voor sportverenigingen) geregistreerd staat. De indicatieve tijdsbesteding per seizoen wordt hierbij op ca. 40 uur gezet.

Voor vrijstelling van de verplichte kantinedienst komen de volgende functies in aanmerking, mits ze aan hierboven genoemde definitie voldoen (lijst is niet uitputtend):

Leiders van teams (max. 2 per team)
Vaste assistent scheidsrechters/grensrechters (max. 1 per team)
Trainers
Scheidsrechters op regelmatige basis
Scouts
Kantinemedewerkers
Leden van de onderhoud/schoonmaakploeg
Commissieleden
Bestuursleden

Voorbeelden van activiteiten of functies die niet onder bovengenoemde vrijstelling vallen zijn (lijst is niet uitputtend):

Zorgen voor vervoer (auto) naar uitwedstrijden
Schrijven van wedstrijdverslagen
Fotograferen tijdens de wedstrijd

Af en toe fungeren als scheidsrechter, grensrechter/assistent-scheidsrechter, leider, trainer; hiertoe worden ook gerekend de zogenaamde assistent leiders/invalleiders (veelal teams die geen vaste leider hebben maar waarbij diverse ouders de leidersrol afwisselen).

Mocht er twijfel bestaan of een functie of activiteit onder de vrijstelling valt, dan zal het bestuur hierin beslissen.

Bestuur SV Argon

HOOFDSPONSORS