U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon Basketba...

Argon Basketball J20 wint thriller tegen koploper Binnenland

Het op het hoogste Rayon niveau spelende Jongens-onder-20 team van Argon Basketball moest afgelopen zaterdag in Barendrecht spelen tegen de ongeslagen koploper Binnenland J22. Aangezien de Mijdrechtse jongens met één verlieswedstrijd op de tweede plaats staan zou het een belangrijke en spannende wedstrijd worden tegen deze gemiddeld twee jaar oudere tegenstanders.

De beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en het eerste kwart van de wedstrijd ging qua score vrijwel gelijk op. Mede door twee goede afstandschutters aan de Barendrechtse zijde kwam de thuisploeg halverwege het tweede kwart op een kleine 28-25 voorsprong. De persoonlijke foutenlast ging hen echter opbreken in deze fase en mede door het verzilveren van een aantal strafworpen konden de scherp spelende jongens van Argon terugkrabbelen. Mede door een mooie inside score van Jordi de Vos, die door een knieblessure zijn eerste wedstrijd na 12 maanden revalidatie speelde, was de ruststand in het voordeel van Argon: 31-34.

Het derde kwart werd deze voorsprong zelfs verder uitgebouwd tot 33-43 maar in drie minuten tijd kwamen de op dat moment foutloos spelende jongens van Binnenland terug tot 48-48 en zetten uiteindelijk een kleine 56-54 voosprong na drie kwarten op het bord.
Het vierde kwart werd een regelrechte thriller. Binnenland begon met twee knappe drie-punters maar maakte ook al snel te veel persoonlijke fouten. Via 62-55 en 65-63 bleef Binnenland het gehele laatste kwart in punten voor staan tot een 73-70 stand bij het begin van de laatste minuut. Beide ploegen misten hun “beslissende” aanval en met nog 18 seconden te spelen maakte de topscorer van Binnenland een domme overtreding met een technische fout er overheen (vanwege commentaar op de leiding). Dit zorgde voor  drie strafworpen en balbezit voor de bloed ruikende Argonauten. Doordat slechts twee strafworpen werden verzilverd moest de laatste aanval de overwinning gaan opleveren. De uitgespeelde aanval leidde echter niet tot een directe score maar uit de rebound wist de Mijdrechtse topscorer Dennis Tolboom te scoren en bracht een 73-74 stand op het bord met nog 4 seconden op de klok. De jonge Argonauten hielden het hoofd koel en wisten de laatste korte aanval van de koploper foutloos te verdedigen waarna een enorme ontlading volgde bij alle spelers en coaches.

Door deze overwinning staat Argon nu samen met Binnenland bovenaan in de eerste klasse van het Rayon en belooft het nog een spannende race voor het kampioenschap te gaan worden. Topscorers van deze wedstrijd waren: Dennis Tolboom (19 pnt.),  Koen de Koning (13 pnt.), Quinten Limburg (11 pnt.) en Junior Vuur (10 pnt.).