U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon MD1 en d...

verslagen

Laatst bijgewerkt op:

Argon MD1 en de macht van wilskracht

Foto van
Afgelopen zaterdag moesten de Girls van trainer-coach Marcel het opnemen tegen RKDES. De vereniging afkomstig uit Kudelstaart is gezegend met een fraai complex dat hoort bij een groeigemeente. De wedstrijd van de onze fanatieke meiden moest worden afgewerkt op een geweldig mooi kunstgrasveld. Één minpuntje. Omdat het ook wordt gebruikt door seniorenteams heeft het de maximale afmetingen wat zou kunnen resulteren in een conditionele slijtageslag. Met een nerveuze “beginnend” linesmen John van Stempvoort langs de lijn werd het een wedstrijd met twee gezichten waarin nog maar eens bleek dat wilskracht een machtig wapen kan zijn. 

Met een flinke schare trouwe supporters, genietend van het felle zonnetje, langs het veld beginnen de Mijdrechtse Socceroos een beetje zenuwachtig aan het duel. Er is veel onnodig balverlies en de gastvrouwen komen enkele keren gevaarlijk voor de goal van keepster Renee. Na de eerste rommelige beginfase keert het tij een beetje. Sophie en Meike winnen op het middenveld meer en meer hun persoonlijke duels en brengen zo de watervlugge Tatum in stelling om keer op keer vanaf de rechterflank door te komen. Tot doelpunten leidt het in eerste instantie helaas  niet. Sterker nog, door de iets meer voorwaartse wijze van voetballen komt er ruimte achterin die door een tweetal rappe aanvallers van de Kudelstaartse optimaal wordt benut. Binnen een poep en een zucht laten zij de arme Argon keepster tot drie maal toe kansloos en kijken we aan tegen een schier onoverbrugbare achterstand.  Bij de pakken neerzitten heeft echter geen zin dus moet er gas op die lolly. Tot aan de theepauze doen de Blauw-Witten er alles aan om de score een dragelijker aanzien te geven maar zonder succes. De rust breekt dan ook aan met die vervelende 3-0 achterstand. 

In de rust is er wonderwater en zijn er zalvende woorden voor de teleurgestelde speelsters. Toch zal men door moeten. Met precies 11 aanwezigen is het lastig (lees: niet) wisselen dus de wilskracht zal uit de tas gehaald moeten worden. Misschien een beetje doorzettingsvermogen erbij en dan kan het nog goed komen. En zo geschiedt. De tweede helft is er een van de categorie we draaien de rollen eens even lekker 180 graden om en zetten de wedstrijd naar ons hand. De papa van Tara voorziet Marcel,  overigens met volledige toestemming, vocaal van assistentie en de Argonauterinnen worden naar voren gevocaliseerd. Resultaat? De RKDESsers komen nauwelijks nog van eigen helft en Argon is baas  op het veld. Het fanatisme heeft er voor gezorgd dat de doelpuntenmakers even niet zijn genoteerd maar dat is ook eigenlijk niet van belang. Een teamsport doe je immers samen. Feit is wel dat de enorme wilskracht die onze meiden tonen drie goals tot gevolg hebben. Een geweldige prestatie natuurlijk die zelfs door de coaches van opponent op waarde wordt geschat. In de dying seconds of the game lijken we zelfs nog met de overwinning aan de haal te gaan. Dewi wordt echter op het laatste moment, al dan niet regulier, van de bal gelopen. Met een 3-3 eindstand na een 3-0 achterstand kunnen we echter spreken van een morele winnaar. Een dat waren zaterdag onze trotse, onverzettelijke meiden. Daarmee is nog maar eens aangetoond dat het niet altijd mooi hoeft als je er maar hard voor werkt. Toonbeeld deze spelopvatting waren zonder iemand iets te kort te willen doen Fleur en Tatum, die aan de rechterkant de longen uit het lijf renden. Klasse Girls, trots op het hele team. 

Oh ja, SUPERNIEUWS. Dewi mag op regelmatige basis haar talenten gaan etaleren onder het toeziend oog van de KNVB. Wij hopen natuurlijk dat zij wel bij ons blijft, maar wensen haar enorm veel succes. En ……, als ze verder komt en we haar toch zullen moeten gaan missen kunnen jullie altijd nog zeggen. Puh, ze heeft lekker het allemaal van ons geleerd hoor.
Succes Gadis. Kami semoga untuk Anda (red.)
Vermeij+Beheer+B.V.Handling+Company+MijdrechtVerkaik+Holding+B.V.Stichting+Ronde+Venen+Fondsvan+der+HelmJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Labre+AdvocatenReurings+Onroerend+GoedPiton+ConsultancyVenen+Into+BusinessVan+ZuylenJumbo+Veenbrink

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\