U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon MD1 wint...

Argon MD1 wint ook in de beker

Terwijl Sinterklaas en zijn Pieten naar alle waarschijnlijk in Madrid al drukdoende zijn pakjesboot 13 te vullen met cadeaus moesten onze chica’s het deze zaterdag voor de beker opnemen tegen ’s Graveland. De Gooische Meisjes van dit team die het veld betraden, waren groot van stuk en dat baarde ons wat zorgen. Zeker nadat zij een strijdlied ten gehore hadden gebracht waaraan de All Blacks (zie de site van het WK Rugby) een puntje kunnen zuigen bekroop ons de angst dat de opwaartse spiraal waarin onze girls zich op dit moment bevinden wel eens een deukje zou kunnen gaan oplopen. Deze angst bleek echter ongegrond. Onze meiden lieten een vechtlust zien die zijn weerga niet kent en liepen na een uurtje effectief voetbal opnieuw winnend van het veld. Een opsteker voor de ontmoeting met de koploper komende zaterdag!!!

Direct na het eerste fluitsignaal van de op een groot veld debuterende scheids begint de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Men is bij de les en de gasten worden direct getrakteerd op een ferme portie daadkracht. In eerste instantie zijn de bezoekers nog niet onder de indruk en is het maar goed dat de laatste linie, deze keer geleid door Sophie, wakker is. Er ontstaan kansen maar gelukkig is Renee scherp en weet zij met enkele fraaie reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Meer en meer krijgt het middenveld van onze trots greep op de wedstrijd en wanneer Lisette, die bijzonder goed speelt, een dieptepass aflevert is het Dewi die voor de 1-0 zorgt. De voorsprong geeft onze meiden vleugels en tot aan de rust houden zij de regie redelijk in handen. Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ’s Graveland de meeste kansen heeft. Dat is leuk voor hun statistieken maar bij het spelletje voetbal gaat het uiteindelijk toch om het maken van doelpunten en dat is iets wat de blauw-witten beter doen. De 2-0 komt van de voet van opnieuw Dewi. Haar schot van dichtbij is kiezelhard en onhoudbaar. Daarna is het de beurt aan Tatum. Voor diegene onder u die zaterdag rond 10.50uur een knal hebben gehoord? Waarschijnlijk was het ons blonde renpaardje dat gelijk een JSF door de geluidsbarrière brak. Wat is deze zich goed ontwikkelende rechtsbuiten op dreef met de 3-0 tot gevolg. Ook op links is het spel een lust voor het oog. Farah en Maaike hebben de laatste weken een voetbaltechnische groeispurt gemaakt en met een uitstekende Sharon achter je kan dat ook bijna niet anders. Maar daarover later. De limonade wordt genuttigd met een 3-0 ruststand.

Na rust zijn het de bezoekers die het beste van het spel hebben. Onze achterhoede wordt sterk op de proef gesteld. Zij buigen maar barsten gelukkig niet. Op rechtsachter is het Bernis die laat zien dat zij als nieuwkomer niet het excuus wil zijn voor tegendoelpunten en dat toont zij door dapper voor elke bal te gaan en ook vaak te winnen. Tara en Sophie hebben de rust om vele ballen vakkundig te “ruimen”. Op linksachter is Sharon onklopbaar. Elke aanval over haar kant wordt in de kiem gesmoord. Ik stond dicht bij onze grote griet en heb genoten van haar verdedigende werk. Wat mij betreft is zij een kandidaat voor het Voetbal Inside elftal van de week.
“Hé Bor, vergeet je door deze lofzang de rest van het team niet?” vragen jullie je wellicht af. Nee hoor wees maar niet bang. Het is echt wel gezien hoor, dat Renee met gevaar voor eigen leven een doelpunt voorkwam. Ook is genoteerd dat we een tegengoal moesten incasseren (dat hoort er bij). Zeker staat op het netvlies de enorme werklust die jullie allemaal hebben getoond. En zelfs de hoorns worden uit de kast gehaald om te schallen omdat Maaike na een mooie corner van Fleur met haar eerste doelpunt in Argon dienst voor de beslissende 4-1 zorgt. Haar vader en zus waren blij als een aap met zeven staarten. (Sorry Michel, de versie die jij gebruikte kwam niet door de censuur!)

Alweer een overwinning dus. Het moet niet gekker worden. Komende zaterdag echter vol aan de bak wanneer we op bezoek gaan bij koploper Hertha. Eens kijken hoe dat afloopt. Alvast succes gewenst(!)

PS-je: Tanne, prima debuut op het grote veld meissie , bedankt voor het fluiten, mag je vaker doen. :)