U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon MD1 toon...

Argon MD1 toont Haar Beste Spel

Heemstede is de naam van de plaats waar onze MD1 de vervelende smaak van het ongelukkige puntverlies tegen rode lantaarndrager Overbos zou kunnen gaan wegspoelen. Een door de stevige nachtvorst tot ijsbaan verworden grasmat de ondergrond waarop het moest gebeuren. In een duel met twee gezichten toonden onze chica’s nog maar eens keer dat zij over een ferme dosis veerkracht beschikken. Na een snelle voorsprong en een late achterstand wisten zijn er namelijk toch nog voor te zorgen dat, in the dying seconds off the game, zoals men dit ook wel vaak noemt, de zo gewenste punten meegenomen konden worden naar Mijdrecht. Een mooie teamprestatie met de watervlugge spring in ’t Veld Tatum Gassman in de hoofdrol.

Het was zonnig, koud, maar vooral vroeg afgelopen zaterdag. Een uitwedstrijd om 8.30 uur, het zou verboden moeten worden! Maar goed, wij wilden zelf kinderen dus niet gepiept, de wegen van de KNVB zijn immers ondoorgrondelijk en na een ontbijtje voor dag en dauw en een voorspoedige reis kon de wedstrijd zijn aanvang nemen. De speelsters van coach Marcel hebben er blijkbaar zin in, want wanneer enkele meiden van de thuisploeg het laatste door Klaas Vaak gestrooide zand nog uit de ogen staan te vegen heeft Dewi het net al laten bollen en is de 0-1 een feit. Gejuich klinkt op uit de nog wat schorre slaperige kelen. Mooi, niet voor niets zo vroeg me bed uit zal menigeen denken. De snelle voorsprong lijkt een opmaat naar meer, maar als de eerdergenoemde doelpuntenmaakster een grote kans ongelukkigerwijze niet verzilvert (ook dat hoort er bij D, en dat geeft helemaal niets) nemen de gastvrouwen de regie fijntjes over. De laatste linie onder aanvoering van Tara en Monica moet flink aan de bak en in eerste instantie lukt dat prima, mede omdat Sharon en Sanne (the big girls van het elftal) een onverzettelijkheid aan de dag leggen die zijn weerga niet kent. Toch zal keepster Rene een keer moet capituleren, want bij een onverwachtse schot is onze doelvrouw in de korte hoek geslagen. Kan gebeuren, hoofd omhoog en opnieuw beginnen. Het restant van de eerste helft gaat het gelijk op. Meest opvallende speelsters aan Argon zijde zijn Evi en Fara. Zij werken harden dan ooit tevoren tegen tegenstanders waarvan vermoed mag worden dat zijn wel eens in een C-team zouden kunnen thuishoren. Maar OK, bewijslast is er nog niet gevonden. Super gedaan hoor droppies (koosnaampje!)

Na de pauze waarin de mama van Farah trakteert op warme chocomel (shokran Fatiha) dringt de thuisploeg flink aan en is er helaas iets sneller dan verwacht een dompertje te verwerken. De Heemsteedse aanvoerster zorgt met de droge schuiver voor de 2-1. Na nog enkele hachelijk momenten waarbij Rene en Tara het speeltuig tot twee keer toe net voor de doellijn weghalen breekt Argon’s beste periode aan. Er wordt door achterhoede (o.a. kanon Monica) en middenveld (o.a. Sophietje met de zwaaiende armen) wreed hard gewerkt om de opponent geen mm ruimte meer te gunnen. Voorin hebben Tatum en Dewi de turbo opgeschroefd en laten de achterhoede van de oranje-witten meerdere keren de hielen zien. D is helaas wat ongelukkig in de afwerking deze morgen en geeft bij Tumtum aan dat zij het maar eens zelf moet proberen. Een goed advies blijkt al snel. Tot twee keer toe is onze blonde diva met de wapperende paardenstaart weg over de rechterkant na prima passes van resp. Bernis en Meike en scoort zij even zovele keren met een bijna identieke schuiver in de voor de toeschouwers linker benedenhoek. Voor de minder snelle rekenaars onder de lezers betekent dit dat de 2-1 achterstand is omgebogen in een 2-3 voorsprong. De resterende minuten zijn wat nerveus van beide kanten en misschien wel hierdoor zijn er weinig kansen te noteren. Één keer moet onze sluitpost nog handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen, zij doet dit gelukkig voor ons op een fantastische wijze. Romero Antonioli mag wel gaan uitkijken. Een overwinning derhalve en dat hadden we eigenlijk met zijn alle best een beetje nodig.

De zieke Fleur werd nog even via de welbekende media op de hoogte gebracht van het heuglijke feit en vervolgens keerde we zielsgelukkig huiswaarts. Komende zaterdag is het opnieuw uit, nu tegen de RKSV Pancratius in Badhoevendorp. Voor nu zeg ik, “bedankt voor de aandacht en saluut.
Handling+Company+MijdrechtStichting+Ronde+Venen+FondsABN+AMRO+Bank+N.V.Labre+AdvocatenPiton+ConsultancyJumbo+Veenbrinkvan+der+HelmVan+ZuylenZiekenhuis+AmstellandJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Reurings+Onroerend+GoedFlynth+adviseurs+en+accountantsVerkaik+Holding+B.V.Vermeij+Beheer+B.V.