U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon neemt re...

Argon neemt revanche op RVVH

Foto van Foto van Foto van Foto van
In een onverwacht zonnig Ridderkerk heeft Argon zich tegen RVVH gerevancheerd, in de eerste thuiswedstrijd ging Argon toen nipt met een klein verlies onderuit. Na de ‘winterstop’ was RVVH opnieuw de eerste tegenstander maar nu kon Argon zich wel handhaven en kwam het na ruim een half uur onverwachts op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft hielden beide ploegen het heel lang spannend, pas in minuut 89 sloeg Argon definitief toe, al kreeg het wel alle medewerking van Ridderkerks defensie. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Paarhuis, kaarten bleven op zak, stond er toch echt 0-2 op het scorebord.

Evenwicht
In de gehele eerste helft zagen we maar weinig echte aanvallen en uitgespeelde kansen. De gastheren konden elkaar iets gemakkelijker vinden en Argon moest het hebben van hard werken en de defensie die deze middag leunde op sluitpost Romero Antonioli, die zijn plaats onder de lat weer mocht innemen. Al na tien minuten moest Antonioli al zijn ervaring in de strijd zetten bij een inzet over links. De corner die het RVVH opleverde werd ook door de sluitpost onschadelijk gemaakt. De eerste mogelijkheid voor Argon was na ruim een kwartier, een vrije trap na een overtreding op Morrison kwam van de voet van Floris Mulder. Vanaf achttien meter schoof de bal net aan de voor Argon verkeerde kant van de kruising. Daarna schampte de bal de paal na een inzet van RVVH maar Antonioli zat er wel bij. Maar na een half zagen de eerste aanval van Argon, na een actie van Ian van Otterlo werd de bal ingezet en weer weggewerkt maar Lorenzo Zorn was toch doelman Danny Spelde voor en kon scoren, 0-1. Een meevaller dat de eerste echte aanval gelijk raak was.

Kansen
De tweede helft zagen we meer mogelijkheden, de eerste was na tien minuten voor de thuisploeg maar het was weer Antonioli die de nul hield. Met nog dertig minuten op de klok kon Morrison gaan douchen en nam Abdelfattah Zouzou zijn plaats in. Daarna zagen we een inzet van Ian van Otterlo maar keeper Spelde bleef bij de les. Ook daarna kon RVVH een aantal gevaarlijke situaties niet benutten, Papito mikte te hoog en een vrije trap van Guytano dos Santos kon nog tot een corner verwerkt worden. En dat leverde opnieuw een hoekschop op maar Argon kwam met de schrik vrij. Een actie even daarna, via Zouzou werd Van Otterlo bediend maar keeper Spelde greep weer in, Jasper Werkhoven zag zijn afstandsschot naast zeilen en een vrije trap van Zouzou kwam in de woonwijk terecht. Daarna mocht RVVH weer even gevaarlijk worden, Soares schot werd tot corner verwerkt en een poging van Versluis werd een prooi voor Antonioli. Ook werd opnieuw een hoekschop door de defensie van Argon uit het doelgebied gewerkt maar de bal kwam vervolgens voor de voeten van Kooiman maar die was zo vriendelijk te hoog te mikken. In de slotfase mocht de herstellende Jesse Stange nog even minuten maken en in de laatste minuut maakte Argon dan toch aan de spanning een einde. Bij een aanval over rechts kwam de bal door een soort kluts bij Jesse van Nieuwkerk terecht die vanaf zestien meter de bal in het door Spelde verlaten doel kon plaatsen.

In ieder geval is de eerste winst voor Argon binnen, wellicht geeft het vertrouwen voor de komende thuiswedstrijd tegen Sliedrecht.