U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO15-3 w...

Argon JO15-3 wint van Victoria in hectische wedstrijd

Elk team maakt het mee, een periode waarin het even zoeken is. Zo is het nu ook met Argon JO15-3. Het gaat de laatste weken wat moeizamer. Het voetballen is soms warrig, het scoren lijkt lastiger dan eerder in het seizoen en ook de tegenstanders zijn in de tweede seizoenshelft sterker. Dus is het logisch dat de uitslagen met dubbele cijfers niet meer op het bord komen.

De tegenstander van afgelopen zondag, Victoria, was ook in februari al een lastige tegenstander. Het verslag van die wedstrijd begon dan ook met de kop “WEDSTRIJD TEGEN VICTORIA SPANNEND TOT DE LAATSTE MINUUT”. Datzelfde Victoria bleek ook nu weer een taaie kluif.

Toch was Argon in de 1e helft sterker dan deze tegenstander die nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Wel hebben ze een redelijk sterke verdediging. (Na Waterswijk en Argon de minste tegengoals). Dus bleek ook vandaag scoren weer lastig. Er kwamen wel een handjevol kansen maar de bal wilde er niet in. Tot Joey in de 23e minuut, op aangeven van Damian, door de linies brak en van dichtbij de 0-1 aantekende. Dat betekende dat de rust aanbrak met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft moesten de spelers echt alles geven om Victoria van zich af te houden. Toen kwam ook de kracht van ons team weer duidelijk in beeld. Door wilskracht, doorzettingsvermogen, hard werken  en teamgeest hielden ze de stand lang op 0-1. Het werd daardoor van beide kanten af en toe nogal grimmig. Victoria wilde koste wat het kost gelijkmaken en Argon wilde dat tegen elke prijs voorkomen. Dat werd er niet beter op toen de scheidsrechter even een dubieuze periode had. Hands in het Victoria 16 werd niet gezien en even later werd een overtreding van Floris in de 16 bestraft met een penalty. Die werd goed ingeschoten en dat betekende 1-1 met nog 20 minuten op de klok.

Twintig minuten waarin Argon veel wisselde en keihard probeerde de verdediging van Victoria te doorboren. Frans, die eerder was uitgevallen met een pijnlijke pols werd weer ingebracht en dat bleek de gouden wissel. In de laatste minuut brak Frans door en scoorde de dik verdiende 1-2. Er werd nog 3 minuten bijgetrokken maar het was gebeurd met Victoria, 1-2 de eindstand en weer drie punten.

Komende week is de kraker tegen Waterswijk, de onbedreigde koploper. Die hebben alles al gewonnen en een doelsaldo van 41 vóór en 1 tegen (!). Dus dat wordt een dobber. Toch bewijzen de afgelopen weken dat Argon, met een goede voorbereiding en een 200% focus op voetbal, het elke tegenstander lastig kan maken. Hard werken en geloof in eigen kracht zijn daarbij sleutelwoorden.

Maar…. de wedstrijd tegen Victoria laat ook zien dat het effect van een grote groep supporters niet onderschat moet worden! Dus?