U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Bloed, zweet e...

Bloed, zweet en tranen in felle strijd van Argon JO15-3 tegen Waterwijk

In 1941(!) verscheen er een boek van Joris van den Bergh en Karel Lotsy onder de titel “De
Mysterieuze Krachten in de Sport”. Het  is een wat merkwaardig boek. Misschien wel het eerste Nederlandse boek over de psychologie in de sport. Het gaat in principe over de gedachte “Willen is Kunnen”. Als we de verrichtingen van ons aller Oranje zien is het omgekeerde misschien ook wel waar: “Er niet in Geloven is het ook niet Kunnen”.

Hoe anders was dat op die frisse zaterdag op de velden van Waterwijk toen het team dat ons het meest aan het hart ligt het ging opnemen tegen de koploper, het gevreesde Waterwijk JO15-2. Die staan stijf bovenaan, niks verloren, 41 doelpunten voor en 1 (één!) tegen. Bepaald niet een team dat gemakkelijk omver gevoetbald zou worden.
Dus waren de voorbereidingen zorgvuldig en uitgebreid. Jan B. was zelfs in Almere gaan spioneren om de tactiek te kunnen bepalen. En het resultaat was er naar. Argon kwam werkelijk met het mes tussen de tanden het veld op. Vastbesloten er een spannende wedstrijd van te maken. En zo liep het ook. Waterwijk heeft geen moment kunnen domineren. Integendeel, het was vaak Argon dat het beste van het spel had.

Hier waren twee teams op het veld die in een sportieve strijd elkaar geen duimbreed wilden toegeven. Het was dan ook een tegenvaller en eigenlijk niet verdiend dat Waterwijk in de 51e minuut toch wist te scoren. De tegenvaller werd nog wat groter toen 5 minuten later een tweede treffer viel. Toch wist Argon nog niet van opgeven. Het werd echt een strijd met bloed, zweet en tranen. De spelers kraakten en de blessures volgden elkaar op. Maar het was duidelijk, hier werden de Mysterieuze Krachten volop aangesproken. Het doelpunt van Moreno in de 68e minuut (mooi ingeschoten vrije trap) was dan ook meer dan verdiend. Net als de afsluitende feestmaaltijd bij de altijd aantrekkelijke MAC.

Iedereen kan en mag trots zijn op dit team dat werkelijk alles gegeven heeft. Commentaar na de wedstrijd; “We pakken ze thuis wel…” Die wedstrijd staat voor 29 april op het programma. Dan is het echter vakantie en zullen een paar helden zeker afwezig zijn… Ook afwezig uw trouwe fotograaf Esther en de wat minder trouwe verslaggever. Maar als iemand foto’s maakt dan komen ze zeker op de website terecht.

ACTIEBLOK

BSO