U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon speelt z...

Argon speelt zich veilig in matige wedstrijd

In een bijzonder matige wedstrijd heeft Argon met 1-0 gewonnen van concurrent Smitshoek, het doelpunt viel in de eerste helft. Hoewel Smitshoek beter en feller speelde kon het dat verschil toch niet in doelpunten uitdrukken. Wel veel hoekschoppen maar die leverde allemaal niets op. Het laatste kwartier was wel spannend want zowel Smitshoek alsook Argon kregen een paar mogelijkheden. Echter beide doelmannen hielden in de slotfase hun doel schoon. Smitshoek claimde in de laatste speelminuut nog een strafschop maar scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden floot wel maar voor het eindsignaal.Door deze uitslag speelt Argon ook volgend seizoen weer hoofdklasse. Argon speelt nog drie wedstrijden, zaterdag a.s. uit tegen het reeds gedegradeerde FC Breukelen, daarna komt kampioenskandidaat Ter Leede naar Mijdrecht en de laatste wedstrijd reist Argon af naar Amsterdam en ontmoet het Swift.

Matig
Argon speelde vandaag erg matig en liet zich menigmaal aftroeven door een iets beter voetballend Smitshoek dat nog probeert de nacompetitie te ontlopen. Toch kreeg Smitshoek maar weinig doelkansen en Argon deelde speldenprikjes uit. Na tien minuten een eerste mogelijkheid, een hoekschop van Wouter Winters werd door Cyrano Morrison ingekopt maar keeper Van de Wijngaart haalde de bal uit de hoek. Even later schoot een schot van Morrison rakelings voorlangs beide doelpalen. Daarna kreeg Smitshoek mogelijkheden via hoekschoppen maar verdedigend stond het bij Argon goed. Dan viel na een klein half uur dan toch het doelpunt. Na een verre ingooi van Wouter Winters bracht Jesse Stange de bal weer in het doelgebied, Lorenzo Zorn schoot slap in maar Joey van Ede zag toch nog kans om de bal over de doellijn te schieten. 1-0. Even daarna moest Wouter Winters geblesseerd afhaken, Arnoud Schonis verving hem. In de slotfase voor rust nog twee hoekschoppen voor Argon maar Krimp kopte over en de volgende, twee minuten later, leverde niets op.

Wel spannend
De slotfase van de tweede helft was spannend, overtredingen op de aanvallers van Argon leverde veel vrije trappen op. Maar het resultaat was teleurstellend, evenals de hoekschoppen, de ze dode spelmomenten leverden niets op. Jesse Stange schoot naast na verre ingooi, Floris Mulder zag keeper Van de Wijngaart ingrijpen en een kopbal van Jesse van Nieuwkerk werd door de Smitshoek keeper uit de hoek getikt. Ook Smitshoek mocht af en toe schoten afvuren maar Joren van der Linden en ook Nick van Katwijk mikten te hoog. In de slotfase moest Romero Antonioli tweemaal flink optreden bij inzetten van Alex Rekondie en de scherpe snelle counters. In de laatste minuut claimde Smitshoek nog een strafschop maar dat protest werd niet gehonoreerd.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij FC Breukelen.