U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon bederft ...

Argon bederft feestje Ter Leede

Ter Leede kon bij winst een goede gooi maken naar het kampioenschap in de Hoofdklasse A, tenminste als de andere concurrent steken liet vallen. Spijkenisse won zijn laatste wedstrijd nipt met 1-0 en Ter Leede ging kopje onder bij Argon dat deze tegenstander met een 2-1 overwinning naar Sassenheim terug stuurde. Met nog een wedstrijd te gaan kan Ter Leede bij winst nog wel op een gelijk aantal punten komen met Spijkenisse maar het doelsaldo is zodanig dat dat theorie is. Spijkenisse is officieus kampioen, de kampioensschaal kon weer in de koffer en de bloemen mee naar huis.

Goede eerste helft voor Argon
Een goede eerste helft voor Argon dat fel en geconcentreerd speelde, Syrano Morrison was na elf minuten dichtbij het openingsdoelpunt maar zijn omhaal ging naast. Het was slechts uitstel, een minuut later schoot hij wel op doel, keeper Constantin bokste de bal wel weg echter in de rebound scoorde Ian van Otterlo de 1-0. De gasten kregen daarna wel mogelijkheden om de score weer gelijk te trekken, een schot van Jeffrey Bok ging rakelings voorlangs het Argondoel en een schot van Vincent Ammerlaan van dichtbij werd gestopt door Argonkeeper Terence Manschot. Ook Marc de Kruys mikte te hoog na een hoekschop, een goede poging van opnieuw Van Ammerlaan werd geblokt. Daarna kwam Argon weer opzetten, Jesse van Nieuwkerk zette voor vanaf links, de bal kwam bij de aanstormde Ian van Otterloo die genadeloos uithaalde, onhoudbaar voor keeper Constantin verdween de bal in de uiterste bovenhoek, 2-0. Otterlo juichte niet te uitbundig, Ter Leede is volgend seizoen zijn nieuwe club.

Vrouwen en kinderen eerst
Het was te verwachten dat Ter Leede de tweede helft alles op alles zou zetten om de score een draaglijker aanzien te geven. De eerste helft kon het niet echt imponeren maar vooral de laatste twintig minuten stond de Argondefensie flink onder druk. Tony Schreurs had wel een mogelijkheid maar hij knalde over en Ammerlaan kopte naast. Ammerlaan was daarna opnieuw opvallend aanwezig, zijn schot over links schampte de paal en enige minuten later schoot hij rakelings voorlangs. Aan de andere kant was een kopbal van Jesse van Nieuwkerk te zacht na een verre ingooi van Wouter Winters. Ook Morrison mikte in kansrijke positie te hoog. Inmiddels ruimde Joey van Ede het veld, de niet geheel fitte Jesse Stange verving hem. In minuut 72 scoorde Ter Leede dan toch het eigenlijk verwachte doelpunt, Tony Schreurs kopte binnen op aangeven van links, 2-1. Het was nu vrouwen en kinderen eerst bij Argon, veel hachelijke situaties die tijdig weggewerkt konden worden en ook een aantal knappe reddingen van keeper Manschot. Ter Leede kreeg in totaal elf hoekschoppen te nemen maar succes had het daar niet mee, Ben van der Lans en ook De Kruys lieten het Argonnet niet bollen. Toch waren er in de slotfase ook mogelijkheden voor Argon maar het was voor Stange en ook Van Nieuwkerk net niet. Jesse van  Nieuwkerk claimde in blessuretijd nog een strafschop toen hij onderuit ging, echter arbiter Sanders uit Doetinchem liet doorspelen.

Volgende week de laatste wedstrijd voor Argon, het gaat op bezoek bij Swift in Amsterdam.