U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon laat de ...

Argon laat de punten achter in Amsterdam

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Argon tegen Swift geen al te beste indruk achter gelaten. Na een matige eerste helft waarin de ruststand tevens de eindstand werd (2-1) speelde Argon de tweede helft wel beter, echter het benutten van de (schaarse) kansen was deze middag niet aan de voorwaartsen besteed.

Argon kon al na een paar minuten op voorsprong komen toen Ian van Otterlo de bal veroverde en op doelman Teerink afging, echter zijn schot ging maar net voorlangs. Daarna twee mogelijkheden voor Swift, eerst was het topscorer Bas Buimer die alleen voor Argonkeeper Terence Manschot verscheen maar Manschot greep goed in. Twee minuten later was het wel raak voor de Amsterdammers, een voorzet van links werd door Dennis Filippo ongelukkig in eigen doel getikt, 1-0. Binnen twee minuten stond het weer gelijk toen na een uitbraak Jesse Stange alleen voor keeper Teerink verscheen, koel schoof Stange de bal binnen, 1-1. Daarna twee mogelijkheden voor Swift waarbij Manschot goed ingreep, maar bij een aanval over rechts kon Dinkgreven middels een van richting veranderd schot thuisploeg op 2-1 zetten. Argon kreeg daarna nog een mogelijkheid maar Ian van Otterlo zag zijn inzet rakelings naast gaan. In de slotfase van de eerste helft kreeg Swift nog twee kansen, een omhaal van Smeeing zeilde net naast de kruising en Van den Berg mikte van dichtbij te hoog.

De tweede helft kwamen Arnoud Schonis en Younes Ouaali in het veld voor Van Ede en Rida. Argon speelde nu wel beter maar kon dat niet in een doelpunt uitdrukken. Een vrije trap van Wilco Krimp na een overtreding op Zorn kwam in handen van de keeper en toen twintig minuten voor tijd Jesse Stange werd gevloerd en scheidsrechter Gansner naar de stip wees kreeg Argon de kans om weer gelijk te komen. Maar Jesse van Nieuwkerk schoot de bal te slap in waardoor keeper Teerink kon ingrijpen. Daarna mocht Romero Antonioli de laatste tien minuten onder de lat plaats nemen, hij redde bekwaam bij inzetten van Smeeing en Rosenhart. Argon kreeg ook nog twee kansjes, Ian van Otterlo produceerde een afzwaaier en Jesse Stange kopte naast na een vrije trap.

Door dit resultaat is debutant Argon als tiende geëindigd in de hoofdklasse A met 36 punten.