U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO10-1 p...

Argon JO10-1 pakt zilver met gouden rand in Limburg

Eind mei was het dan eindelijk zover. Na een prachtig seizoen mochten de jongens van de onder 10-1 naar een internationaal toernooi in Limburg. Aan het eind van de vrijdagmiddag vertrokken 5 auto’s met 9 boys, 2 trainers en 6 papa’s richting Simpelveld. En hoewel de Leidsche Rijn tunnel een lastig te nemen horde is, kwamen alle auto’s tussen half en acht uur aan bij de scouting van St. Lucia.
Daar was het natuurlijk eerst de boel verkennen en alle gesponsorde boodschappen (AH Passage bedankt) in de (koel)kasten zetten. Daarna alvast alle bedden gereed maken. De grote jongens bij elkaar en ook alle volwassenen in één ruimte.
Daarna werd een kampvuur gemaakt en nadat trainer Jeroen de spelregels voor dit weekend had uitgelegd was het woord aan trainer André. Hij vertelde een prachtig droomverhaal, dat meteen als getallenbingo dienst deed. Een mooi verhaal over de belevenissen van dit team in dit seizoen maar ook een droom hoe het toernooi op zondag zou (kunnen) verlopen. Na nog meer lekkers en gezelligheid werd het tijd om naar bed te gaan. Dat dit ruim na middernacht was zullen we niet verder vertellen.

Na het ontbijt op zaterdag was het tijd voor een tactische teambespreking en een bosloop. Die eindigde op de prachtige accommodatie van SV Simpelveld waar een uitgebreide training werd gedaan. De vaders in het zonnetje langs de zijlijn en de kids binnen de lijnen lekker ballen. Terug bij het scoutinggebouw werd eerst geluncht en daarna een geinig spelletje darts gespeeld. Halverwege de middag zijn we naar het zwembad Mosaqua (gesponsord door de club van 100) gegaan. Hier hebben we ons twee uur vermaakt met wildwaterglijbanen, golfslagbad en een duikplank.
Na het zwemmen werd de barbecue aangezwengeld. Een lange rij met tafels die we buiten hadden gezet maakt het bourgondische verhaal helemaal af. Trainer André bereidde het heerlijke vlees inclusief salades en sauzen (dankzij poelier-traiteur van Egmond). Dat liet zich natuurlijk heerlijk smaken. Na het eten was het tijd voor Capture the Flag dat ver voorbij schemering werd gespeeld. Maar nu werd het dan toch weer bedtijd want morgen is de grote voetbaldag. De jongens sliepen nu juist vóór middernacht want na deze inspannende dag waren de boys echt wel twee beetjes moe.

Na het ontbijt en het opruimen van alle spullen reden we richting Landgraaf voor het Dylan Kors toernooi. Precies toen we aankwamen arriveerde daar nog extra support uit Mijdrecht. Er waren twee poules van zes ploegen en de top vier ging door. De eerste pot tegen RKASV uit Maastricht was tegen grotere jongens, maar toen de we de zenuwen van ons afgespeeld hadden kwamen de kansen voor ons. Na een diepe bal van Mika op Jesper kon die een balletje breed geven die door Sebas werd binnengetikt. De eerste punten zijn binnen! Maar de pot erna (tegen Walram uit Valkenburg) hadden we niet zo veel in te brengen en werd vrij kansloos met 1-4 verloren. Tegen SNC ’14 uit Slenaken was de scherpte er weer en werd vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. Beide goals kwamen op naam van Jesper. De jongens verdienden wel een sportdrankje (gesponsord door Jumbo Veenbrink Amstelveen) na zo veel inzet. En toen was daar de eerste internationale wedstrijd voor de jongens tegen het Duitse Urbach. Het fysieke wat de Duitsers vaak kenmerkt zag je ook op deze leeftijd goed terug. Het was allemaal een beetje net niet en het duel eindigde in 0-0. De laatste wedstrijd in de groep was opnieuw tegen een Duits team. Tegen VFVuj Winden was het fysiek weer erg zwaar en werd uiteindelijk met 1-3 verloren. De mooie goal van ons werd door Mika, uit een corner van Sam, binnengekopt.

Al met al gingen we met 7 punten uit vijf duels als vierde door naar de kwartfinales. Daar wachtte de nummer 1 uit de andere groep dus beloofde het duel met NEC ’92 uit Heerlen pittig te worden. En dat werd het ook! Het ging er stevig aan toe maar dankzij een heerlijke goal van Sebas werd er met 1-0 gewonnen. In de halve finale stonden we opnieuw tegenover Urbach, maar nu werd er wel van ze gewonnen. Het ging over en weer. Maar het was Sam die matchwinner werd, hij krulde een corner in enen in de bovenhoek. Wat een ontlading!
In de finale kwamen we weer Walram tegen, die waren in onze groep eerste geworden. Het werd een prachtige finale met kansen over en weer. Na ruim 10 minuten was er een voor Manolis onhoudbaar schot onderkant lat. Toen het in de slotfase 0-2 werd was het pleit beslecht. Het werd dus zilver, maar wel eentje met een gouden rand. Dit is een goed stel hoor!

Het weekend werd afgesloten met een door anonieme sponsors gesponsord etentje bij McDonald’s. Waarna de reis naar Mijdrecht werd gemaakt. Moe maar zeel voldaan kwamen we daar zondagavond aan. Het was super! Iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage aan dit fantastische weekend heeft gegeven wil ik nogmaals enorm bedanken.

Vermeij+Beheer+B.V.Flynth+adviseurs+en+accountantsHandling+Company+MijdrechtReurings+Onroerend+GoedVan+ZuylenABN+AMRO+Bank+N.V.Labre+AdvocatenZiekenhuis+AmstellandJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Stichting+Ronde+Venen+FondsKingsalmarktVerkaik+Holding+B.V.