U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO10-1 p...

Argon JO10-1 pakt Ronde Venen Cup 2017

Een sterk bezet toernooi in Vinkeveen twee met poules van vier ploegen. Manolis was helaas ziek, maar Thijs die er ook met zijn eigen team was kon ook bij onze duels aansluiten.
We begonnen tegen Abcoude 2, die hadden we in de beker net aan verslagen, dus een pittige opening. Maar daar bleek eigenlijk niks van waar, want in het kwartier speeltijd werd eenvoudig met 3-0 gewonnen en waren er zelfs kansen op meer. Sam scoorde met links na een mooie aanval de 1-0. Alec had daarna met een mooie individuele actie succes (een lob onderkant lat) en de 3-0 was opnieuw van Sam. Die kwam voort uit een prachtige aanval. Mika gaf prima diep en na een dubbele 1-2 tussen Alec en Sam kon die laatste dus simpel scoren. Sebas schoot nog hard op de paal en Alec deed dat op de lat. Een goede start dus.

Daarna tegen RKDES. Dit werd een nog makkelijker overwinning dan hiervoor. Het werd 5-0 door goals van Alec, Sam, Jayden, Sam en Sam. Ook hier zaten weer een paar prachtige uitgespeelde goals bij. Helaas moest Jesper afhaken met een hamstringblessure en omdat ook Koen weg moest hadden we geen wissels meer over. Ook dit duel had Thijs achterin nauwelijks iets te doen.

Het laatste groepsduel tegen Pancratius 2 ging om de groepswinst. Zij hadden ook twee keer gewonnen, maar wel met een minder doelsaldo. Thijs had nu best wel wat te doen. Alec en Mika waren dicht bij een treffer. Via voorwerk van Alec en Mees kon Sam (in tweeën) de 1-0 scoren. Maar uit een corner van Pancratius werd het toch gelijk. Invaller Cas schoot nog net over en het was aan onze kant nog een beetje billenknijpen, maar de groepswinst werd dus binnengehaald.

In de halve finale moesten we tegen gastheer Hertha. De start was goed met kansen voor Sebas en Alec. En na een goed actie en voorzet van Sebas werd de bal door een Hertha-speler in eigen doel gegleden. Jayden en Mees stonden goed te verdedigen, aan de andere kant kopte Alec uit een corner van Sam bijna in. Ook invaller Milan was dicht bij een doelpunt. Bij ons zeilde de bal net over het doel en Milan was met een streep op de lat dicht bij een doelpunt. Maar er was geen doellijntechnologie en de bal leek er ook niet helemaal in te zitten. In de laatste fase was het druk voor onze goal. Met name een paar gevaarlijke corners en afstandsschoten, maar met sterk verdedigen van Mees, Mika en Jayden en keeper Thijs werd de finale behaald!

Naarmate het toernooi vorderde kregen we steeds meer last van pijntjes en kregen we gelukkig hulp van invallers Jay en Dean. De finale was tegen CSW en het frisse spel van de eerste wedstrijden werd meer en meer werkvoetbal. Helemaal toen we na een mooie knal in de bovenhoek op achterstand kwamen. Maar onze jongens rechtten de rug en kwamen toch op voorsprong. Na een knal op de lat van Sebas stond Sam precies op de goede plek om beheerst de gelijkmaker te scoren en een minuut later was het Sebas die met een knal van afstand mét stuit de 2-1 maakte. Maar het ging moeizaam en we moesten alle zeilen bijzetten. Dat lukt heel lang tot vlak voor tijd de (niet te vermijden) gelijkmaker viel.
De beslissing moest dus uit strafschoppen komen. Ieder ploeg drie keer. CSW maakte de eerste en de streep van Alec werd helaas gered. Daarna redde Thijs knap en maakte Jayden de gelijkmaker. Daarna was het opnieuw Thijs die met een goede reflex een pingel tegenhield. Mika mocht het afmaken. En dat deed hij zoals we hem kennen: met een snoeiharde streep in de bovenhoek.
Gewonnen!!!! Wat een ontlading!!! Een prachtig einde van een prachtig seizoen. De jongens vierden het feest op het bordes met de Ronde Venen Cup samen met het talrijke publiek. Dit is zoals voetbal moet zijn.

Ik heb een seizoen lang genoten van onze jongens.