U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Halve wedstrij...

Halve wedstrijd zorgt voor winst

Wie de kop boven dit artikel vreemd vindt, is niet aanwezig geweest bij oefenwedstrijd nummer 4 tegen JOS/Watergraafsmeer. Want wat Argon in de eerste helft toonde, was met matig en slordig nog liefdevol omschreven. En omdat JOS best wat voetbal in het team had, leidde de eerste klasser volkomen verdiend met 0-2 bij rust: nadat een inzet eerder in de partij via de paal voor het doel langs rolde was een corner na een kwartier spelen wel goed voor de openingstreffer, Janssen kon tussen veel blauwhemden toch redelijk ongestoord raak koppen. En in minuut 22 werd een snelle uitbraak over de rechtervleugel besloten met een voorzet, die door Schaap eenvoudig werd binnen getikt.

Na de nodige wisselingen in de rust werd de tweede helft een heel ander verhaal, want weg was de slordigheid en met een veel hoger tempo werd JOS nu terug gedrongen. Gevolg: binnen een kwartier was de wedstrijd gekanteld door treffers van Mo Bouabga (vrije trap á la Sherida Spitse langs de muur in de hoek), Mark van der Weijden (strafte een slechte uittrap van de doelman genadeloos af) en Hamid Rida, die de bal na een combinatie met Patrick Lokken vanaf de rand strafschopgebied precies in de bovenhoek plaatste voor de 3-2.
Ook in het verdere verloop van de tweede helft bleef Argon de bovenliggende partij maar werden de kansen aanzienlijk minder scherp afgemaakt. Het over het hoofd zien van medespelers is meestal niet de beste keuze, dat bleek ook nu weer. Toch kwam er nog een vierde treffer, toen door goed afjagen Hamid Rida in balbezit kwam voor een verlaten doel en dat leverde in de slotfase zijn tweede goal van de dag op en een eindstand van 4-2.

Zaterdag de volgende oefenwedstrijd op bezoek bij Jong Almere City, wederom een ploeg uit de 3e Divisie, aanvang 14.00 uur.