U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Remise in Alme...

Remise in Almere

Oefenwedstrijd nummer 5 was het alweer en deze bracht ons naar een vanouds bekend sportpark in Almere, waar Jong Almere City, uitkomend in de 3e divisie, de opponent was. Weer een pittige tegenstander dus, waar uiteindelijk de punten mee werden gedeeld.

De thuisploeg combineerde weliswaar wat makkelijker, tot veel gevaar leidde dat in de eerste helft niet. De eerste hoekschop die Argon in minuut zeventien mocht nemen, bracht wel een treffer nadat Ian Refos de bal met een boog over de kansloze doelman plaatste, 0-1. Tot veel meer gevaar kwamen de ploegen niet, de meeste problemen voor Argon ontstonden eigenlijk door een te slordige voortzetting, maar de ploeg uit Almere wist door geen gebruik van te maken.

Gaandeweg de tweede helft kwamen er natuurlijk de nodige wissels en de onrust die dat veroorzaakte werd treffend in beeld gebracht door Koen Horb, die heel ongelukkig een voorzet van de rechtervleugel kiezelhard achter Terence Manschot kogelde voor de 1-1. In het verloop van die tweede periode trok Terence de aandacht met enkele slordige voortzettingen, die wonderbaarlijk genoeg geen treffers opleverden, maar ook met enkele sterke reacties op gevaarlijke inzetten.
In de slotfase werd Argon nog enkele malen gevaarlijk, onder andere bij een doorbraak over rechts van Ian Refos, die strafschoprijp werd afgestopt, maar de jonge leidsman toonde niet de noodzakelijke ruggengraat om deze beslissing te nemen. De irritatie hierom sudderde even voort, maar gelukkig kwam daarna het gezonde verstand weer boven. Stefan Tichelaar zag in deze fase zijn snel genomen vrije trap over de kansloze doelman heen gaan, maar de lat stond een treffer in de weg, terwijl een snelle aanval wel een terug getrokken bal opleverde voor Mark van der Weijden, maar die kwam net verkeerd uit met zijn stappen, waarna de breed gelegde bal wel goed werd ingeschoten, maar door een verdediger voor de lijn werd geblokt.

Dinsdag a.s. een ingelaste oefenwedstrijd in Mijdrecht tegen ADO ’20 uit Heemskerk, een oude bekende uit de zondagperiode en momenteel spelend in de 3e divisie, dus zullen we weer getest worden. Aanvang 20.30 uur.