U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO15-5 o...

Argon JO15-5 opent met dik verdiend gelijkspel

Vandaag mochten we het seizoen beginnen in Nederhorst den Berg. In bekerwedstrijden weet je nooit helemaal wie je tegen gaat komen, maar ditmaal slikte iedereen voor aanvang toch even. Onze jongens zijn al heel wat mans als eerstejaars C-junior, maar  ze vielen toch wat in het niet bij de fysiek sterke en grote mannen uit Nederhorst den Berg. Daarbij misten we zo maar 5 spelers wegens uiteenlopende redenen. Gelukkig kon Sven als extra wissel aanschuiven, zodat we iemand achter de hand hadden voor het geval dat.

De wedstrijd begon voorzichtig, waarbij Argon zo waar de eerste echte aanval kon opzetten. Zonder gevaarlijk te worden, maar het gaf hoop dat we misschien toch wel mee zouden kunnen in deze wedstrijd. Onze jongens waren toch wat geïntimideerd door de tweedejaars C-junioren van de tegenstander. De eerste aanval werd afgeslagen maar niet al te lang daarna liep Nederhorst uit naar 2-0. Hoewel Argon achteruit gedrongen werd gingen de koppies niet hangen. Keeper Milan gaf het goede voorbeeld door met overtuiging zijn doel te bewaken; goed te coachen en vooral door alle duels aan te gaan. Dat sloeg mooi over op de ploeg. Spits Pablo liet zich vervolgens zakken en ging vlak voor de verdediging spelen. De druk van Nederhorst nam af en langzaam kwamen de jongens steeds meer aan het voetballen toe. Gedurende de eerste helft ontdekten zij bovendien dat ze voetballend helemaal niet de mindere waren. Abdoel en Daan stonden geconcentreerd te verdedigen en de aanvallers kregen hier en daar een kansje met een counter. Een minuut of 7 voor rust soleerde Arnout door de verdediging van Nederhorst heen en scoorde beheerst de 2-1.

In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder: met twee aanvallers en extra power op het middenveld. Dat had direct effect. Nederhorst kreeg het lastig. Argon veroverde steeds meer ballen. Ook achterin werd het hoofd koel gehouden. Wesley beet zich vast in de linksbuiten van Nederhorst, terwijl Ricardo aan de andere kant een puike tweede helft speelde. Op het middenveld weerde Milan zich als een tijger ten opzichte van de flink grotere tegenstanders. Die hadden steeds meer moeite met het lichtvoetige spel van Argon. Sonny en Sem kregen steeds meer ruimte en regelmatig lag het spel aan de rechterkant helemaal open. Arnout krulde vervolgens via een tegenstander de gelijkmaker binnen. Nederhorst wankelde nu en er kwamen meer kansen voor Argon. Matthijs schoot rakelings naast.
De laatste 10 minuten waren de krachten aan beide kanten op. Nederhorst was een paar keer dichtbij maar met ontzettend veel werklust werd de 2-2 binnen gesleept: een gelijkspel dat voelde als een overwinning.

Prachtig gedaan mannen!

ACTIEBLOK