U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > CSW JO15-3 vs ...

CSW JO15-3 vs Argon JO15-5

Wat een fraaie dag vandaag. De zo gemiste zomerzon toonde zich als nog niet eerder tevoren maar draagt inmiddels al wel de naam najaarszon. Prima weer om te fietsen derhalve en daartoe werd eerder deze week door het begeleidingsteam dan ook besloten. Was het bij wijze van straf voor de 7-0 afstraffing van vorige week. Nee, ik vermoed eerder een hang naar het verleden, want toen onze leiders en trainers nog jong waren (je weet wel in die tijd dat de voetbalschoenen en bal nog bruin waren en allebei veters hadden) werd dit vaker gedaan. HSV, Hertha, KDO allemaal verenigingen die op de fiets aanrijdbaar waren. Zo ook CSW, de buren uit Wilnis.

Het is een middag geworden om lang van na te genieten. Onze kerels toonde namelijk meer dan ooit een team te zijn wat zich vertaalde in..GROOOOOT waren de spelers in rood-blauw gestreept en de adamsappels van enkele van onze matedoren bewogen een aantal keer nerveus in de keel. Het was bij de eerste aanblik namelijk wel even slikken. Maar goed enkele weken terug tegen Nederhorst was het niet anders en we kennen allemaal het resultaat. En David won immers ook van Goliath.
Al na enkele minuten wedstrijd blijkt het allemaal wel mee te vallen, de benen van de thuisploeg bevinden zich in het centrum van de pubertijd en gaan alle kanten op behalve de goede, zo dus ook, gelukkig voor ons, de bal. Bij onze strijders is dat anders, er is focus, wil en een flinke dosis wilskracht. Daarnaast blijken de coaches een zeer strak spelplan uit hun mouw te hebben geschud en voilà, een mix voor succes is geboren. Na een kwartier spel prijkt er al een 0-2 op het spreekwoordelijke scorebord. Een even verassende als verdiende voorsprong. Eerst is het de zoals eigenlijk altijd sterk spelende Ismael die de complete verdediging in de luren legt en droog binnenschiet. Vervolgens zorgt het voetbalinzicht van Arnout voor de tweede goal. Zijn stift van zo’n 20 meter is van een welhaast briljante schoonheid. Over het gehele veld heerst bij onze boys een ware klein maar dapper mentaliteit. (Nilfisk) Milan D., Amin en Tycho, niet de grootste van het stel werken zich het snot voor ogen en de meeste duels worden gewonnen van tegenstanders die gemiddeld 50 cm groter zijn. Pablo, Cas en Matthijs jagen hun directe tegenstanders af. Het is een lust voor het oog. De 0-3 kan dan ook niet uitblijven, opnieuw is Issie de maker van een fraaie goal. Dan breekt er een korte periode aan waarin de thuisploeg even aanzet. Er ontstaan een aantal hachelijke momenten in onze zestien, maar daar zijn het Danny en Abdouhla die het gevaar in de kiem smoren. Laatstgenoemde verdient in de ogen van de schrijver van dit verhaal (zelf jaren laatste man gestaan) een extra compliment. Ab, geweldig in dienst van het team gespeeld. Je was vandaag een echte Ausputzer. Wanneer de storm weer een beetje is gaan liggen sluipt Arnout na goed combinatiespel met een medespeler door de vijandelijke linies en schiet de dan al wel beslissend lijkende 0-4 hard tegen de touwen. Dit is tevens de ruststand.

Na de limonade gaan de Argonauten gewoon door met waarmee zij in de eerste helft zo succesvol waren. De inmiddels ingevallen Sonny, Daan, Wesley en Sem gaan naadloos mee in de spelopvatting en onze dappere strijders blijven de bovenliggende partij. Het gaat allemaal niet meer zo zuiver als in de eerste 35 minuten, enkele goede mogelijkheden belanden net over of langs de goal. Het heeft alles te maken met de energie die onze jongens tot dan toe al hebben verbruikt. De ballen die wel tussen de palen belanden worden overigens vakkundig tegengehouden door de prima doelwachter van de thuisploeg. Ook dat moet gezegd. Toch zijn er nog twee scores te bejubelen. De 0-5 komt alweer van de schoen van onze stilistische spelverdeler Arnout. Een de 0-6 eindstand wordt bepaalt door Casper die een lage voorzet van Sem op waarde schat en binnentikt.
Komen we dan helemaal niet in gevaar de 2e helft? O zeker wel. Maar onze laatste linie is vandaag schier onklopbaar. En om er nog maar eens een voetbalwijsheid van een “oude” man bij te pakken. De nul houden geldt in feite als het maken van doelpunt en daar mag eigenlijk best eens voor gejuicht worden. Maar dat komt waarschijnlijk pas over enkele jaren als ons kroost in gaat zien dat we niet allemaal in de voorhoede kunnen worden opgesteld.

Hoe dan ook, het zoet der overwinning smaakt en gepaste trots is op zijn plaats.

Fijne zondag, Ron.
Verkaik+Holding+B.V.van+der+HelmABN+AMRO+Bank+N.V.Van+ZuylenJumbo+VeenbrinkPiton+ConsultancyVermeij+Beheer+B.V.Handling+Company+MijdrechtZiekenhuis+AmstellandFlynth+adviseurs+en+accountantsLabre+AdvocatenStichting+Ronde+Venen+FondsReurings+Onroerend+GoedJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.