U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon neemt pu...

Argon neemt punt mee uit Ridderkerk

In een druilerig Ridderkerk heeft Argon een punt mee kunnen nemen, of afgesnoept, van de nummer laatst van de Hoofdklasse A. De thuisploeg speelde beter en kon elkaar gemakkelijker vinden. Argon liet te veel ruimte vallen tussen de linies en daar profiteerde RVVH van. Dat het toch bij een bescheiden score bleef was te danken aan het feit dat de voorwaartsen op een simpele wijze de kansen verprutsten. Vooral de thuisploeg produceerde veel afzwaaiers en de Argonmogelijkheden waren te beperkt. Alleen in slotfase kon het nog elke kant op maar het bleef bij een puntendeling: 1-1.

Onder druk
Argon stond de beginfase behoorlijk onder druk, al na een paar minuten had Nedeley Fortes, alleen voor doelman Antonioli alle mogelijkheid om de score te openen, maar hij treuzelde te lang waardoor de defensie van Argon de bal weg kon werken. Even daarna greep Romero Antonioli goed in bij een poging van Sanzio Dieterich. Ook een leuke aanval van RVVH werd niet benut, Dieterich knalde nu over. Na een kwartier was er langdurige blessurebehandeling nodig, Romero Antonioli en Shamir de Jesus kwamen met elkaar in botsing maar konden uiteindelijk toch verder. Maar RVVH bleef gevaarlijk echter een vrije trap van Merencia werd weggewerkt en een reuze kans van Dos Santos ging hoog over. Argon leverde in die fase teveel ballen in bij de gastheren, maar die profiteerden daar niet van. Pas in het laatste kwartier voor rust kon Argon eigenlijk iets terug doen. Soner Gedik bereikte Patrick Lokken maar doelman Levestone greep in, de inzet van Mark van der Weijden werd ook een prooi voor de keeper en een schot van Younes Ouaali werd geblokt. Op aangeven van Stefan Tichelaar kreeg Patrick Lokken nog een kopkans. Een uitval van RVVH vlak voor het rustsignaal werd door Fortes naast geknald.

Rommelig
Na een extra lange rust en warming-up (er moest een vervanger gevonden worden voor de geblesseerde assistent) kon er weer begonnen worden. Stefan tichelaar bleef in de kleedkamer achter en Coen Horb nam zijn plaats in. Toch bleef de thuisploeg in de rommelige fase die aanbrak de beste mogelijkheden te hebben om tot scoren te komen. Het was weer Dieterich die met een omhaal bijna Antonioli verraste en ook Proost deed zijn best maar de Argondoelman bleef vooralsnog overeind. Ook Rietveld en Eggers probeerde het maar het was net niet. Even later assisteerde Lokken de Argondoelman door de bal van de doellijn te koppen, maar het was slechts uitstel. In dezelfde minuut viel na weer een hoekschop toch wel een doelpunt, Dos Santos schoot van dichtbij raak 1-0. Intussen kwam Ian Refos in het veld voor Soner Gedik. Even later kwam Mark van der Weijden een teenlengte tekort op aangeven Younes Ouaali maar een kwartier voor tijd was het toch raak voor Argon. RVVH presenteerde een cadeautje voor Argon, een misverstand tussen twee verdedigers en de doelman werd door de attente Mark van der Weijden uitgebuit, hij schoof de bal beheerst binnen 1-1. Een meevaller voor Argon dat het laatste kwartier van de wedstrijd inging, een fase waarin het nog alle kanten op kon. Imar Kort had inmiddels van der Weijden vervangen. Argon kreeg nog wel kansen, een vrije trap van Maikel van de Water kon door de doelman gekeerd worden en een schot van Lokken werd tot hoekschop verwerkt, bij een inzet van Dennis Filippo kwam RVVH goed weg, de bal werd door een speler uit het doel gekopt. Invallers Rietveld en Kooiman van de thuisploeg testen Antonioli nog maar die maakte geen fout.
Een puntendeling waar beide ploegen niets mee opschoten.

Zaterdag komt de nog ongeslagen koploper Noordwijk naar Argon.