U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon kan kopl...

Argon kan koploper niet bedwingen

Foto van Foto van
Argon heeft thuis tegen koploper Noordwijk niet kunnen stunten, de eerste helft was het eigenlijk éénrichting verkeer richting Argondoel echter een doelpunten festijn bleef uit. Noordwijk kwam wel op voorsprong na een kwartier maar kwam met nog twintig minuten te gaan pas vanaf elf meter op 0-2. In de laatste minuut werd het nog 0-3. Argon speelde de tweede helft beter dan ooit en had een aantal goede mogelijkheden, maar het had geen geluk in de afwerking.

Éénrichting verkeer
Noordwijk ging vanaf de start richting Argondoel, de snelle vleugelspeler Denzel James stelde de Argonverdediging behoorlijk op de proef, eerst mikte hij te hoog en bij een volgende poging werd zijn schot geblokt. Enigszins gelukkig kwam Noordwijk na een klein kwartier toch op voorsprong. Een vrije trap vanaf rechts werd richting doel geschoten en door de vrijstaande Tjeerd Westdijk wat verlengd 0-1. Daarna probeerde Noordwijk de wedstrijd in het slot te schieten, echter Argondoelman Romero Antonioli werkte niet mee. Westdijk zijn schot en ook de inzet van Denzel kwamen in handen van de Argon sluitpost. Even daarna kreeg Antonioli bij weer een poging van Denzel hulp van de paal. Een hard schot van Le Conge ging maar rakelings naast. Maar bij een knal van Reynaars greep Antonioli weer goed in. Argon veroorzaakte op momenten wel wat onrust in de Noordwijk defensie, een hoekschop van Refos werd wel ingekopt door Patrick Lokken maar ging naast, ook in de slotfase van de eerste helft werden een paar kansjes gecreëerd maar succes bleef uit.

Herstel
De tweede helft speelde Argon aanzienlijk beter en kreeg het enkele goede kansen, Ian Refos was dichtbij maar de doelman van Noordwijk lag in de weg, Patrick Lokken mikte te hoog en na een leuke aanvallende actie van Mark van de Weijde belandde de bal op de paal. Andere pogingen van o.a. Lokken en Refos gingen over en naast. Noordwijk deed natuurlijk wel wat terug maar was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Wendt schoot voorlangs en toen in minuut 70 een overtreding van Zorn werd bestraft met een penalty zag het er voor Noordwijk weer een stuk rooskleuriger uit toen Martijn Le Conge raak schoot. 0-2. Dit was gelijk de nekslag voor Argon dat daarna nog wel kansjes had maar dat had geen resultaat. In de voorlaatste minuut zorgde invaller Nick van Staveren nog voor de 0-3, een einduitslag die geflatteerd kan worden genoemd.

Zaterdag gaat Argon op bezoek  bij Smitshoek.