U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO11-1 v...

Argon JO11-1 vs RODA '23 JO11-1

Hee daar,

Een heerlijke setting afgelopen woensdag. Een avondwedstrijd tussen de lichtmasten, op het hoofdveld, met circa 75 toeschouwers, tegen Roda ’23 die ook hun twee groepsbekerduels hadden gewonnen. Wij hadden met 16 voor en 0 tegen één doelpuntje voorsprong in het doelsaldo, en het beloofde dus een spannend duel te worden. De winnaar vanavond gaat door in het bekertoernooi. Er waren vakantiegangers en blessuregevallen die weer terug binnen de lijnen kwamen, maar compleet waren we niet want Cas was ziek.

Nog maar amper begonnen en de bal lag er bij ons al in. We verspeelden de bal op het middenveld en na een snelle omschakeling lag die al bij ons in de bovenhoek. Daarna moesten Floris en Maxime al sterk optreden achterin. Alec kwam aan de overkant in de buurt, maar hun keeper kwam goed uit zijn doel. Daarna gaf Manolis bijna een goal weg, maar hij herstelde zich daarna met een prima reflex op een bijna zekere goal. Mika, Koen en Jayden moesten ook een hoop tegenhouden, een bal vloog bij ons net over. We kwamen iets beter in de wedstrijd. Alec stoomt op en passte op Jesper, die via de keeper over schoot. Sam legt klaar voor Alec, die net niet goed kon uithalen. Sebas schoot net naast en een mooi 1-2-tje tussen Alec en Mees leverde ook geen goal op. Een paar minuten voor de rust kwamen we dan toch gelijk. Sebas knalde de bal hard op de keeper en Jesper kon de rebound overtuigend binnen schieten. We hoopten dat het de jongens een beetje meer vertrouwen zou geven tegen de goede tegenstander. Maar direct na de gelijkmaker moest Alec al een bal van de doellijn halen en de opvolgende corner werd mooi binnengekopt. In de laatste minuten voor rust hadden we beiden nog een goede kans. Alec schoot via de vingertoppen van de keeper over en bij ons belandde een bal in het zijnet.

De tweede helft begonnen we vol goede moed, maar al snel werd duidelijk dat Roda ’23 te goed voor ons was. We kwamen niet zo veel meer op hun helft. Toen na een minuut of vijf de 1-3 werd gemaakt, werd het al wel een moeilijk verhaal. De jongens deden echt nog hun stinkende best, maar Roda tikte zich goed onder de druk uit en goals bleven dan ook niet uit. Het werd uiteindelijk 1-6 waarbij die laatste prachtig in de bovenhoek werd geschoten. Het was aan Manolis te danken dat de score niet hoger is uitgevallen.

We liggen er dus uit. Helaas kunnen we ons nu volledig op de competitie gaan richten. Voor de boys teleurstellend, maar hopelijk ook weer heel leerzaam. Toch de complimenten voor de inzet van onze mannen!