U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO11-1 v...

Argon JO11-1 verslaat BFC ruim

Vandaag een ruime 13-3 thuiszege op BFC uit Bussum. En zo groot als de uitslag is, zo makkelijk kwam die (zeker in het begin) niet tot stand. Want al heel snel kwamen we 0-1 achter. Manolis treuzelde iets te lang met een terugspeelbal en liet zich verrassen door de spits van BFC. Daarna was hij weer bij de les want bij een diepe bal kwam hij goed uit zijn doel om de bal weg te werken. De gelijkmaker kwam al vlotjes. Floris schoot eerst nog voorlangs, maar even later kon Jesper (na voorwerk van Alec) de 1-1 binnenschuiven. En binnen 10 minuten was het al 2-1. Jesper zette zelf goed druk, kreeg de bal voor zijn voeten en rondde beheerst af. Sam schoot daarna op aangeven van Alec op de keeper. Er waren nog wat halve kansen en de 3-1 leek er aan te komen maar tien minuten voor de rust was het weer gelijk. Uit een strakke counter werd er tegen gescoord. De eerste fase van de eerste helft was dan nog wel wat rommelig (veel door het te drukke centrum), maar de laatste fase was best goed. We liepen daarin nog uit naar een 5-2 voorsprong. Nadat het via Mika een corner werd kon er door Maxime uit die corner gescoord worden. Na een mooie steekbal van Sebas en een 1-2-tje tussen hem en Mees kon die laatste net niet scoren. Sebas deed dat wel na een scrimmage voor de goal. En de 5-2 kwam voort uit een mooie aanval via Alec en Jesper waarbij Sebas het laatste zetje gaf. Jesper knalde nog op de lat uit een ingestudeerde corner van Sebas.

Na de rust gingen we steeds beter voetballen. Ik moet zeggen dat BFC aan de bal helemaal niet slecht speelde, hun nadeel was alleen dat juist wij veel de bal hadden. Jesper scoorde de 6-2 op aangeven van Maxime. Sebas scoorde uit een vrije trap en Cas gaf de assist voor de 8-2 van Maxime. Alec kopte op de paal uit een corner en bij één van de weinige tegenaanvallen werd de 8-3 gemaakt. Na goed opkomen van Koen op rechts kwam uiteindelijk Mees in stelling die met een fraaie boogbal de 9-3 maakte. Op links konden Maxime, Jayden en Jesper elkaar goed vinden, waarbij de panna van Jesper, achter het standbeen, langs mooi om te zien was. In de laatste fase werd de score nog verder opgevoerd. Alec zorgde voor dubbele cijfers uit een afvallende bal. Floris liet na een paar goede acties Alec scoren. Alec deed daarna hetzelfde bij de 12-3 van Maxime. Nadat Sam nog in het zijnet schoot was het Mika die zorgde voor het slotakkoord door een aanval over meerdere schijven hoog in het doel te schieten. Weer een prima overwinning van onze mannen waarmee we dus bovenaan blijven staan!