U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Drie punten na...

Drie punten na doelpuntenfestijn: 14-0

Na de wedstrijd van vorige week hadden we het gevoel dat het hoog tijd werd om weer eens wat doelpunten te maken en om weer eens te winnen. Want dat was tenslotte al weer even geleden. De jongens stonden na twee prima trainingen deze week heel gemotiveerd aan de start. Tegenstander SDO uit Bussum had nog niet gewonnen, dus vandaag zou het voor de Argon JO15-5 moeten kunnen.

Vanaf de aftrap was de dadendrang zichtbaar. De tegenstanders waren weliswaar iets groter maar niet zo veel als de laatste weken. Sonny en Tycho hadden nu niet een tegenstander waar ze twee keer in pasten en dat gaf hen vleugels op de zijkanten van het middenveld. Vanaf het begin waren zij hun tegenstander de baas en legden zijn de basis voor mooi aanvalsspel. Dat werd mogelijk gemaakt doordat onze verdediging vandaag een foutloze eerste helft speelde. Abdoel stond prima te spelen als laatste man. Daan en Amine schakelden in de mandekking de spits van SDO uit en Wesley, Ricardo en Casper speelden de vleugelspitsen uit de wedstrijd. Keeper Danny tenslotte boorde met een subtiele actie bij een spaarzame corner van SDO alle hoop van de SDO-aanvallers de grond in. Het was duidelijk, vanochtend was er in Mijdrecht even niets te halen. Des te meer was er te genieten voor de toeschouwers. Allereerst was daar Arnout die met mooie acties de 1-0 en 2-0 op het bord bracht. Pablo en onze beide Milans heersten op het middenveld. Daardoor kwamen er steeds meer kansen. Matthijs was dichtbij na een slalom door de defensie. Sem en Ismail wisten uiteindelijk de score op te voeren met prima goals. Zo konden we met een comfortabele 4-0 de rust in.

De rust leidde niet tot een grote wijziging in het wedstrijdbeeld. Er was vandaag één ploeg die voetbalde. Abdoel en Daan hielden goed oog voor de verdediging. Ook nu iedereen de mogelijkheid om een keer een doelpunt mee te pikken rook. Wesley, Ricardo en Milan D. assisteerden hen onvermoeibaar. Keeper Danny onderscheidde zich ditmaal met een machtige uittrap die een assist bleek voor Ismail. Die laatste bleek vandaag zeer effectief met na rust 6 goals (ja het staat er echt!). Dat kon uiteraard alleen doordat de anderen aan alle kanten ruimte bleven zoeken. Sonny en Casper waren onvermoeibaar op rechts, Tycho bleef ongrijpbaar op links. Matthijs en Sem zaten vandaag goed in de wedstrijd en bleven gaten zoeken en vinden in de SDO-defensie. Arnout wist daarvan te profiteren en de keeper wederom te verschalken. Milan S. stichtte met een geplaatst schot zoveel gevaar dat de SDO-verdediging de bal pardoes in eigen goal werkte. Pablo legde een corner panklaar op het hoofd van Amine. SDO was halverwege de tweede helft stuk gespeeld. Het was de verdienste van onze jongens dat ze goed bleven voetballen en attent waren op een eventuele uitbraak. Prima wedstrijd dus!