U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon knokt zi...

Argon knokt zich naar eerste overwinning

Na negen competitiewedstrijden heeft Argon de eerste overwinning geboekt, slachtoffer werd promovendus en nummer 8 van de ranglijst FC ’s-Gravenzande. Argon kwam al snel op voorsprong en tien minuten voor rust werd het 2-0. Na rust drongen de bezoekers wel aan maar de verdediging van Argon hield het achterin dicht. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-0 voor Argon en kon de goed leidende arbiter Roeleveld voor het einde fluiten. Twee fraaie doelpunten van Argon werden afgekeurd vanwege buitenspel.

Snel doelpunt
Het was FC ’s-Gravenzande dat de eerste goede mogelijkheid had, na een voorzet over rechts kopte de lange spits Yuri Westhof rakelings naast. Na tien minuten leverde een overtreding op Patrick Lokken een vrije trap op, vanaf twintig meter schoot Maikel van de Water laag en hard in de rechter benedenhoek, keeper Koning zat er vlak bij maar kon toch niet verhinderen dat de bal tegen het net plofte. Daarna probeerden de gasten wel de opgelopen achterstand weg te werken, een vrije trap van Twan van Meeteren ging naast via een speler van Argon, de hoekschop leverde niets op. Ook een poging van Roy Vermolen had niet de juiste richting. Tien minuten voor rust kreeg Argon weer een vrije trap, Maikel van de Water schoot strak voor waarna Patrick Lokken koppend keeper Danny Koning verschalkte, 2-0. Daarna twee goede mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande, eerste was er een knap schot van Sander Koeleman dat door Romero Antonioli werd gepareerd en twee minuten later mikte Yuri Westhof te hoog toen hij voor Antonioli verscheen. In de laatste minuut bracht de voet van keeper Koning redding bij een inzet van Mark van der Weijden.

Defensie Argon potdicht
In het vervolg drongen de gastheren wel aan en moest doelman Antonioli een paar maal goed ingrijpen maar de verdediging van Argon bleef deze middag gesloten. Argon kreeg met uitvallen mogelijkheden, Ian Refos schoot na aangeven van Soner Gedik op keeper Koning en even later was Refos wel ter plekke om in te schieten nadat keeper Koning de bal wegwerkte, echter het doelpunt van Refos werd geannuleerd omdat hij profiteerde van een eerdere buitenspelsituatie. De tegenstander verscheen ook regelmatig voor het Argondoel maar echt effectief was het niet. In deze fase maakte Soner Gedik plaats voor Younes Ouaali en ook Stefan Tichelaar mocht na blessureleed weer minuten maken. Vier minuten voor het eindsignaal viel de wedstrijd definitief in het slot toen Patrick Lokken na een actie over links Ian Refos vrij voor het doel zette, de uithaal was onhoudbaar 3-0. Even daarvoor had Lokken naast geschoten. Het laatste wapenfeit was een schot Younes Ouaali maar keeper Koning stond op de goede plaats.Daarmee kwam Argon verdiend aan de eerste overwinning.

Voor komende zaterdag staat de tweede ronde van beker op het programma, Argon ontvangt derdeklasser Zeevogels (zondag) uit Egmond-Binnen. Aanvangstijd is vooralsnog 17.00 uur.