U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Kranig verweer...

Kranig verweer

Het contrast kon gisteren bijna niet groter zijn: vorige week kwam de nummer laatst naar Mijdrecht, deze week had de koploper die trip gemaakt. Het zou dus net een andere wedstrijd worden dan de 14-0 overwinning vorige week. De vraag was vooral of we er in konden slagen het DOB goed lastig te maken.

Vol goede moed trokken de heren het veld in. Op grond van de posities op de ranglijst zou je denken dat we direct zwaar onder druk kwamen te liggen, maar dat bleek eigenlijk helemaal  niet het geval. Argon begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Weliswaar had DOB de overhand, maar ook Argon kreeg wel kansjes en kansen. Milan en Pablo speelden op het middenveld keurig in dienst van het elftal en probeerden waar mogelijk aanvallen te voorkomen en onderscheppen. Onze defensie stond regelmatig onder druk, maar met hard werken van Ricardo, Casper, Daan, Abdoel en Amine kwamen we daar ook regelmatig weer onderuit. Het spel speelde zich wel veel meer voor het doel van Danny af. Die wist veel onschadelijk te maken, maar moest ook een aantal keer het hoofd buigen.

DOB kwam vrij vlot via een corner op 0-1. Die stand bleef vervolgens een lange tijd staan. Argon kreeg ook wat kansjes, maar een gelijkmaker zat er net niet in. Pas in de loop van de eerste helft liep DOB uit naar 0-3. Na rust kwam daar vrij vlot de 0-4 bij en wat later volgden meer goals voor de ploeg uit Nigtevegt. Het was mooi om te zien dat de jongens desondanks gewoon lekker bleven voetballen en ook op zoek gingen naar een goal. Meer dan in voorgaande wedstrijden tegen fysiek sterke tegenstanders kwamen onze middenvelders Milan, Sonny en Tycho aan voetballen toe. Datzelfde gold voor ook Matthijs in de aanval. Halverwege de tweede helft leidde dat ineens tot een opening waarbij Arnout kon scoren. Toen kort daarna Ismail een tweede Argon goal maakte was DOB even geschrokken. De wedstrijd kantelde niet, daarvoor was het krachtsverschil te groot, maar het was leuk om te zien dat onze jongens zich lekker vastbeten in de wedstrijd en probeerden zelf waar mogelijk aan voetballen toe te komen. Daarbij hielden ze het aantal tegengoals op 9 en konden we een 2-9 uitslag noteren.