U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Morele winnaar...

Morele winnaar

Vanmorgen mochten we voor de derde keer naar de strookvoetbalvelden tussen ’s Graveland en Hilversum. Ditmaal was aan de Hilversumse kant Olympia ’25 de tegenstander.

Argon startte de eerste helft tegen de wind in. Dat bleek al vrij vlot toen een voorzet van Olympia gedragen door de wind precies het Argon doel in zeilde. Een lucky goal, maar ook die tellen. Een vroege tegenvaller maar ook een reden de mouwen op te stropen. Wesley deed dat als rechtsback, Ricardo beet zich aan de linkerkant in zijn tegenstander, die zeker anderhalve kop groter was, vast. Ook de directe tegenstander van Daan was anderhalf keer groter. Was dat een wedstrijd of 6 geleden nog wat onwennig, nu was het juist die tegenstander die als eerste door de lucht vloog na een fysiek duel. Het was duidelijk, onze jongens wensten niet met zich te laten sollen.
Na de snelle tegenslag verplaatste het spel zich meer en meer naar de helft van Olympia. Matthijs en Sem knokten daar tegen  4 verdedigers, en er ontstonden langzaam gaatjes in die verdediging. Milan S. wist met een steekpass regelmatig een aanvaller weg te sturen richting goal. Arnout kwam steeds dichterbij de gelijkmaker. Net toen we heel dicht bij die gelijkmaker waren, was daar een snelle counter van Olympia die tot 2-0 leidde. Daarna stokte het aanvalsspel van Argon wat. Aan de andere kant stonden Amine en Abdoel goed op te letten. Ook Olympia werd daardoor niet meer gevaarlijk. Zo werd de rust met 2-0 bereikt.

Na rust was het aanvankelijk wat zoeken. Argon speelde nu met de wind in de rug. Dat was aanvankelijk wat onwennig waardoor Olympia weer snel kon scoren. Maar vanaf die 3-0 ging eigenlijk vooral Argon veel makkelijker voetballen. Danny gaf als keeper niets meer weg en stuurde met fenomenale uittrappen de aanvallers de diepte in. Sonny profiteerde daar een paar keer van en zo ontstond het gevaar nu voor het Hilversumse doel. Op het middenveld werden meer en meer duels gewonnen en ontstond er ruimte. Het combinatiespel was enkele malen zeer fraai en leidde tot complimenten van de coach van de tegenstander. En tot ruimte! Pablo die al eens dichtbij was met een vrije trap, wist die ruimte wel te benutten en schoot van afstand fraai raak. Dat was net de opsteker die de heren nodig hadden. Het spel werd nu gespeeld op helft van Olympia en de spaarzame counters werd door Milan D. onschadelijk gemaakt.
Vijf minuten voor tijd ontsnapte Ismail wederom aan de aandacht van zijn tegenstanders. Zijn strakke voorzet leek gemist te worden, maar ineens dook Casper bij de tweede paal op : 3-2. Argon bezorgde Olympia daarna een hectische slotfase, waarbij de Hilversummers wel aan het wankelen gebracht werden, maar net niet omvielen. De gelijkmaker was gezien het spelbeeld dik verdiend geweest. Het mocht niet zo zijn.

Geen punten dus, maar wel ontzettend veel karakter getoond en als morele winnaar van het veld gestapt!
Reurings+Onroerend+GoedFlynth+adviseurs+en+accountantsZiekenhuis+AmstellandVermeij+Beheer+B.V.Jan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Jumbo+VeenbrinkHandling+Company+MijdrechtStichting+Ronde+Venen+Fondsvan+der+HelmLabre+AdvocatenVan+ZuylenVerkaik+Holding+B.V.Piton+ConsultancyABN+AMRO+Bank+N.V.