U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO11-1 v...

Argon JO11-1 vs Legmeervogels JO11-1

Pfffff…..een hele dikke pfffff. Want de overwinning werd pas in de aller-/allerlaatste seconde gepakt.

We begonnen goed vandaag. Floris, normaal achterin, was in de 1e minuut al dicht bij een treffer. Niet veel later maakt hij alsnog de 1-0. Aan de rechterkant kwam Philip (als vervanger voor de zieke Jayden) goed op, gaf de bal aan Maxime, die Floris in stelling bracht. Met een rustige schuiver in de hoek tot gevolg. En er kwamen meer kansen. Een mooie actie van Cas leverde een corner op en een schot van Mees had meer verdiend. Legmeervogels kwam beter in het spel en maakt na een minuut of acht de gelijkmaker. Er was blijkbaar wat miscommunicatie tussen Mika en Manolis en de spits uit Uithoorn profiteerde. Er kwamen meer kansen voor de gasten en een schot van hun belandde bij ons op de paal. Pfffff, daar kwamen we goed weg. Het was voor ons het sein er een schepje bovenop te doen. Mooi samenspel van Koen en Mees op de linkerflank gaf Jesper de kans om met een mooie actie Alec de 2-1 te laten scoren. Dit was halverwege de 1e helft. Bij de verdedigende actie op Jesper moest die helaas wel het veld geblesseerd (pfffff) verlaten. Daarna ging het over en weer. Sam had een goede blocktackle in huis om gevaar te voorkomen. Manolis kwam goed uit zijn goal en voorin had Alec een prima schot, maar was de redding van de keeper dat ook. De rust werd dus met de kleinst mogelijke voorsprong behaald.

Ook na rust bleef het over en weer gaan met kansen voor beide doelen. Een heerlijke wedstrijd van twee teams om naar te kijken. Een combinatie tussen Maxime en Mees leverde een schot van Mees op de lat op (pfffff). Maar bij ons ging ook een schot maar rakelings naast en moest Floris achterin helpen om gevaar te voorkomen. Een tikkie-takkie-aanval via Cas, Sam, Sebas en Mees leverde een schot net over op. Het werd langzaam aan tijd voor de 3-1 maar de goal viel aan de andere kant. Een verre knal kon door Manolis nog wel weggetikt worden, maar precies in de loop van een aanvaller die 2-2 (pfffff) kon scoren.
In de bloedstollende slotfase waren beide ploegen dicht bij een voorsprong. Cas stuitte op de keeper, Sam kon 2x uit de rebound ook niet afdrukken. Floris, na een goede kap-actie, met links ook niet. Manolis redde klemvast op een schot van ver en ook wij kregen een bal op de lat. En ook Philip en Mika stonden achterin hun mannetje. Het stevende dus af op een – eigenlijk terecht – gelijkspel, maar echt in de laatste zuchten vóór het eindsignaal scoorden wij dan toch nog. Cas schoot op de kruising en Floris was er als de kippen bij om de vallende bal tegen de touwen aan te werken. Pffff!!!!!! Een paar tellen later floot de scheids af en juichten de jongens alsof ze het WK hadden gewonnen. En terecht!

We behouden dus onze 100% score. Met nog twee duels te gaan ziet het er dus heel goed uit. Minimaal 4 punten (en op basis van doelsaldo is 3 waarschijnlijk ook genoeg) en we halen de titel in de hoofdklasse. Wat zou dat toch mooi zijn voor onze mannen. Komend weekend kunnen we kijken wat onze concurrenten doen en dan hopelijk op 2, of anders 9 december gaan we een feessie bouwen!

ACTIEBLOK

Voetbalschool