U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-5 r...

Argon JO17-5 rukt op naar de 2e plaats

Er is iets dat alle supporters van verschillende teams verbindt. Het gevoel van spanning, opwinding, ongerustheid en verwachting dat zich van je meester maakt als de warming up begint en de spelers hun eerste contacten met de bal hebben. Natuurlijk is ook de dagen daarvoor al over de wedstrijd gesproken en zijn er al ideeën over hoe het zou kunnen aflopen. Winnen, verliezen, afgaan of triomferen?  Alles is mogelijk in de belangrijkste bijzaak ter wereld, voetbal.

Zo was het ook op zaterdag 25 november voor de supporters van Argon JO17-5. De afgelopen weken waren de resultaten wisselend. Tegen Zuidvogels een onnodig weggegeven voorsprong, een teleurstelling tegen BVV en een prachtig gelijkspel tegen koploper AS80 na een zinderend spannende strijd die menig supporter nog lang zal bijblijven.Nu stond de return tegen Zuidvogels op het programma. De verzamelde supporters wisselden langs de lijn gevoelens en informatie uit. Wie was in vorm? Wie geblesseerd? Wat was er de afgelopen week gebeurd? Hoe zou dat de wedstrijd beïnvloeden? Hoe zouden ze beginnen? Zou het team de opgaande lijn kunnen vasthouden? Vragen, spanning, verwachtingen. Ook het grensrechterschap werd besproken en het vrijwillige aanbod van Edwin om dit keer te vlaggen werd door iedereen toegejuicht. Men was het eens, Edwin was de beste kandidaat.

Toen de bal ging rollen op het hobbelige en natte veld nr 2 werd het meteen duidelijk. Argon begon met het mes tussen de tanden. Fel, snel en direct werd Zuidvogels teruggedrukt. Geen centimeter ruimte werd weggegeven. Elke speler zette zich volledig in. En het resultaat was ernaar. In de vierde minuut scoorde Moreno, na aangeven van Tom, met een prima schot dat precies op tijd daalde en net onder de lat in het net sloeg. De keeper deed nog een wanhoopspoging maar was volkomen kansloos.De supporters keken elkaar aan en waren het snel eens, dit zou een mooie dag worden. Dat gevoel groeide met de minuut toen de ene na de andere aanvalsgolf over Zuidvogels spoelde. Er waren kansen, vrij veel kansen. Maar er was helaas weinig fortuin in de afwerking. Naast, over, in de handen van de keeper, overal kwam de bal terecht maar niet in het net.

Een patroon dat de hele wedstrijd werd voortgezet. Met af en toe wat ongerust makende  opflakkeringen van een getergd Zuidvogels waardoor ook de verdedigers toch regelmatig flink aan de bak moesten. Maar dit Argon wilde zich de voorsprong niet laten afnemen. Kordaat ingrijpen van Daan, Floris en Swen, snel anticiperen van Damian, Frans en Tom waardoor Michiel, Alan, Joey  en Moreno konden worden ingeschakeld met opluchting brengende slimme passes gecombineerd met goed en fanatiek invallen van Toine, Niels, Dylano en Jim en daarover gesprenkeld  een paar mooie reddingen van Alif.  Dat was het recept dat de bloeddruk van de coaches op een aanvaardbaar niveau hield.

Elke speler deed zijn duit in het zakje en er kwamen ook steeds weer kansen. Die tomeloze inzet leidde wel tot een aantal pijnlijke momenten waarbij blessures niet helemaal konden worden voorkomen. Gelukkig bracht het wonderwater uit de bidons dan weer redding.

Uiteindelijk resultaat? Een eindstand van 1-0 en een mooie tweede plaats op de ranglijst.