U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon weer ond...

Argon weer onderuit, nu tegen AFC

De geschiedenis herhaalde zich weer in Amsterdam, Argon komt op voorsprong maar kan dat maar een half uur vasthouden. Tot de rust blijft het dan 1-1. Halverwege de tweede helft komt de thuisclub dan toch op voorsprong en Argon kon daar dan maar weinig tegenover stellen.

Snel doelpunt
Al na vijf minuten kwam Argon op voorsprong. Arbiter Schaper kende Argon een vrije trap toe, vanaf dertig meter posteerde Maikel van de Water zich achter de bal. De bal sloeg als een granaat tegen de onderkant van de lat en ging vervolgens via de rug van AFC doelman Jort Berghuis over de doellijn, 0-1. Een meevaller voor het moeizaam scorende Argon. Vier minuten eerder ontsnapte Argon toen een voorzet van Daan Brinkman over rechts door de verdediging van Argon wel werd weggekopt maar de bal ging maar rakelings naast. Na een kwartier kwam AFC beter in het spel, het combineerde via de snelle vleugelspitsen en dat zag er bij vlagen gevaarlijk uit. Argon kon daar maar weinig tegenover stellen, de twee spitsen werden bijna niet bereikt en de weinige mogelijkheden die Argon kreeg misten de goede richting. Younes Ouaali werkte wel hard maar als er een poging van zijn voet werd gelanceerd dan kwam die in handen van doelman Berghuis of de bal scheerde over de kruising. Na een drietal hoekschoppen voor AFC en een vrije trap die over ging was het tien minuten voor rust toch raak voor de Amsterdammers. Een schot van Pepijn Veerman werd in eerste instantie nog gekeerd door Argondoelman Romero Antonioli maar in de rebound kon aanvoerder Floris Dokkum scoren 1-1. Vlak voor rust probeerde Mauritsio Heistone het met een hard schot maar Antonioli stond juist opgesteld.

Weinig spektakel
Argon kon de tweede helft maar weinig spektakel bieden, AFC domineerde en Argon moest het doen met schaarse uitvallen. Een omhaal van Pepijn Veerman van AFC zag er wel spectaculair uit maar de ketste af op de boarding. Halverwege de tweede helft kwam AFC dan toch op voorsprong, vanaf links werd er voorgetrokken, de bal werd door de defensie van Argon gemist en Daan Sutorius kon gemakkelijk scoren. Daarna zette coach Ouaali twee aanvallende wissels in, Mark van der Weijden en Ian Refos brachten wel meer aanvallende acties maar de doelkansen werden geblokt of er stond net iemand in de weg. In ieder geval het zat niet echt mee. Jordly Petronia schoot over en ook Maikel van de Water mikte te hoog. Antonioli pakte knap nog twee ballen van afstand en in de vier minuten blessuretijd gebeurde er ook bijzonder weinig.

Zaterdag speelt Argon thuis tegen FC Rijnvogels.