U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon strijden...

Argon strijdend ten onder tegen Smitshoek

Foto van Foto van
Lang zag het er naar uit dat Argon een punt zou overhouden aan de wedstrijd thuis tegen Smitshoek. De eerste helft zagen we een paar honderd procent kansen die niet werden benut. Smitshoek liet ook enige mogelijkheden liggen maar sloeg tien minuten voor rust uit een hoekschop toch weer toe. In de tweede helft kreeg Argon ook weer een paar kansen, echter de doelman van Smitshoek hield de bezoekers in de race met een paar prachtige reddingen. Diep in blessuretijd stelde Smitshoek alsnog de zege veilig door de 0-2 te scoren.

Kansen
Het eerste half uur van de wedstrijd ging Argon voortvarend te werk en creëerde het voldoende mogelijkheden om de score te openen, al in minuut vijf zagen we Patrick Lokken te hoog mikken op aangeven Younes Ouaali en tien minuten daarna mikte Ouaali van dichtbij te hoog. Even later ontsnapte Argon toen Gerard Aafjes uitgleed maar de aanvaller van Smitshoek kon niet profiteren omdat de assistent buitenspel had geconstateerd. Even later ontsnapte Argon weer toen Braaf de bal aan Visser gaf maar die knalde over. Halverwege die eerste helft veerde het Argonpubliek op, toen Stefan Tichelaar alleen voor doelman Van de Wijngaart verscheen, echter Tichelaar mikte wel in de hoek maar de bal ging net centimeters naast de voor Argon verkeerde kant van de paal. Een minuut later scoorde Tichelaar wel na een leuke aanval maar nu ging de vlag omhoog. Nadat Maikel van de Water via de doelman over had geschoten kreeg in minuut 36 Smitshoek een hoekschop. De bal belandde bij de tweede paal en daar stond verdediger John van Vugt die ongehinderd de 0-1 binnen kon koppen.

Meer in evenwicht
De tweede helft waren er ook wel weer mogelijkheden voor beide partijen, de eerste kans was voor Argon, na een voorzet van Stefan Tichelaar werd het schot van Younes Ouaali geblokt, in de rebound die volgde belandde de bal in het zijnet. Een vrije trap van Reinata namens Smitshoek werd door de Argondefensie onschadelijk gemaakt. Een actie van dezelfde speler kon door Argon tot hoekschop verwerkt worden. Argon stond even onder druk maar Dennis Filippo bracht uitkomst door de bal uit de doelmond te werken. Daarna zagen we Argon weer mogelijkheden creëren, Gerard Aafjes knalde op doel maar sluitpost Van de Wijngaart bracht redding, ook de rebound van Lokken werd onschadelijk gemaakt. Daarna kwam de beste mogelijkheid voor Argon, na een voorzet van Coen Horb kopte Patrick Lokken goed in de bovenhoek, maar opnieuw zagen we een goede safe van Van de Wijngaart. Daarna nog mogelijkheden voor Imar Kort, tweemaal Tichelaar maar ook dat leverde niets op. En als je niet scoort dan doet Smitshoek dat wel, in minuut 96 bracht Verburg de 0-2 op het bord.

Zaterdag gaat Argon op bezoek in Nootdorp.