U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO11-1 v...

Argon JO11-1 vs VVZ '49 JO11-1

Vanwege een zieke Koen en Mees hadden we slechts 1 wissel. En we moesten tegen een sterke tegenstander uit Soest, die zijn in het najaar namelijk kampioen in de hoofdklasse 5 geworden. Maar waar wij vorige week een iets snellere (en dus moeilijke) tegenstander hadden, waren wij dat nu voor VVZ ’49.

We begonnen met een mooie aanval van waaruit Alec bijna met zijn hak scoorde. Bij een van de weinige tegenaanvallen in de beginfase moest Manolis sterk uit zijn doelgebied komen. De 1-0 volgde snel. Jesper had een mooie diepe bal vanaf eigen helft, precies in de loop van Alec, die beheerst afrondde. Floris en Cas hadden achterin de zaken op orde en voorin werd de 2-0 gemaakt. Sam maakte na een 1-2tje met Alec een prima doelpunt. Daarna schoot Maxime naast, stuitte Alec op de keeper en kregen we een corner uit een vloeiende aanval via Jayden, Cas en Maxime. Uit die corner volley-de Sam de bal op de keeper. En ook Floris scoorde bijna uit een corner. Nadat Mika vol op de lat had geschoten kwamen we tegen de rust op 3-0. Mika stoomt op van achteruit en Cas kon na drie pogingen de derde maken.

Na de rust kwam VVZ beter in zijn spel en maakte vrij snel de 3-1. We waren meteen weer wakker en drongen aan om het verschil weer snel op drie te krijgen. Een mooie steekbal van Jesper stelde Alec in staat bijna te scoren. Cas schoot goed in maar de keeper redde. Mika had een glaasje aluminium gedronken want die raakte nog een keer de lat en ook vol de kruising. Uit een corner van Sam kopte Jayden net naast. Maar de goal viel uiteindelijk wel. Een goed lopende aanval via Jesper, Sam en Alec leverde een eigen doelpunt van VVZ op. Na een schot in ons zijnet kregen de gasten een cadeautje. De schouderduw van Jesper was eigenlijk wel fair, maar bijna op de zijlijn en dus zeker geen penalty waard. Die kregen ze wel en Manolis redde katachtig. Helaas was hij in de rebound kansloos: 4-2. Maar weer werd het verschil drie. Jesper zijn corner werd door Alec fraai binnengekopt. Op rechts waren Floris en Sebas nog bijna succesvol. Uit een tegenaanval werd het in de slotfase nog 5-3. En hoewel Sebas op onze doellijn ook nog een bal weghaalde lieten we VVZ verder niet komen.

Weer een zinvolle oefenwedstrijd, met een goede wedstrijd-instelling van onze mannen. Volgende week nog een keer oefenen voordat de competitie weer begint.