U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > JO15-5 sluit n...

JO15-5 sluit najaarscompetitie af met een prima resultaat

Vanmorgen was er de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie in Hilversum tegen Altius. In december ging deze wedstrijd wegens overvloedige nattigheid van regen en sneeuw niet door. Maar het eerste weekend van februari was er nog een gaatje in de kalender voor de laatste wedstrijd van 2017.

Door de regen deze week was het veld overigens niet heel veel beter dan in december. Na een verregende warming up begonnen de heren aan een zware wedstrijd op een zompig veld. Het zal aan het veld gelegen hebben dat het veldspel in de eerste helft heel matig was. Beide ploegen hielden het veld compact waardoor het “hots knots begonia” voetbal zich op een beperkt deel van het veld afspeelde. De scheidsrechter was ook niet altijd even helder. Het aardige samenspel van de twee oefenwedstrijden was even weg. Er werd in de eerste helft dan ook niet gescoord door beide ploegen. De eerste helft was kortom geen hoogtepunt in de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Voordeel? Jazeker, de tweede helft kon alleen maar beter worden.

Na een afwachtend begin hadden onze jongens door dat in Hilversum best wat te halen was. Keeper Danny stond solide als de afgelopen wedstrijden in de goal. Hij durfde daarbij ver voor zijn goal mee te voetballen, coachen en was altijd bereikbaar met een terugspeelbal. Daar maakten Daan, Abdoel en Milan D. regelmatig gebruik van. Ricardo en Matthijs aan de linkerkant en Wesley over rechts wisten in de tweede helft steeds beter de ruimte op de zijkanten te vinden. Dat zorgde meteen voor dreiging. Milan S., Sem en Pablo probeerden daarbij het middenveld in handen te krijgen. Aanvaller Ismail wist na een kwartier in de tweede helft het gaatje te vinden in de Altius verdediging. Dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Altius kwam er niet meer uit. Toen vervolgens ook een van de spelers het aan de stok kreeg met de scheidsrechter en moest vertrekken was er de nodige ruimte voor Argon. Dat was wel besteed aan de heren. Casper wist twee maal een corner tussen een woud van benen in het doel te schieten. Tussen die twee goals in was Tycho als enige alert toen de keeper een bal niet klemvast had. De score liep zo op tot 0-4 hetgeen gelet op het spelbeeld in de tweede helft verdiend was!

ACTIEBLOK

BSO